Još jedno priznanje

Zlatar ušao i među top deset gradova po izdvajanju za porodiljne naknade

Objavljeno: 23.12.2016. mladenmandic

U sklopu projekta portala Gradonačelnik.hr, svake se godine dodjeljuju priznanja najboljim gradovima, prema analizi različitih proračunskih stavki od strane tima koji čine projekt. Među najboljim gradovima, ove se godine našao i grad Zlatar, koji je dobio priznanje za izniman doprinos u području rodiljnih naknada, koja ga svrstava u top deset hrvatskih gradova, prema analizi proračuna za 2015. godinu.

Prošle godine najbolji

Nakon što mu je uručeno priznanje, zlatarski gradonačelnik Stanko Majdak rekao nam je kako je Zlatar i prošle godine bio najbolji u kategoriji trošenja proračunskog novca, jer su od svih hrvatskih gradova trošili najmanje za troškove reprezentacije. No, i ove godine Zlatarščani su ušli u top deset hrvatskih gradova, ovog puta prema izdvajanju za porodiljne naknade.

“Izdvajat ćemo još više”

– Kriterij je bio koliko izdvajamo izvornih općinskih prihoda za porodiljne naknade. Iz našeg skromnog gradskog proračuna, sada izdvajamo 1200 kuna za svako novorođeno dijete. Iako od svibnja više neću biti gradonačelnik, javno ću se založiti da za porodiljne naknade za drugo i svako sljedeće dijete izdvajamo još više, bar za 300-tinjak kuna za svako novorođeno dijete – rekao nam je gradonačelnik Majdak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba