HRVATSKO DRUŠTVO SKLADATELJA

Novčana potpora za četiri zagorske glazbene manifestacije

Objavljeno: 20.12.2016. Jelena Jazbec

Hrvatsko društvo skladatelja objavilo je rezultate Natječaja za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe, iz fonda sredstava prikupljenih od naknade za prazne medije u 2017. godini.

400 tisuća kuna

Za “BTL natječaj”, koji je bio otvoren od 24. listopada do 28. studenoga, bilo je osigurano 400 tisuća kuna, a s obzirom na to da jedan projekt stimuliran u 2016. godini nije realiziran, tom je iznosu pridodano još 10 tisuća kuna, tako da je ukupno osigurano 410 tisuća kuna.
Zaprimljeno je 111 prijedloga, a novčano će se stimulirati 42 projekta. Među njima su i četiri zagorske glazbene manifestacije: Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo dobit će 15 tisuća kuna za Festival kajkavskih popevki, Udruga HGF Zabok dobit će 10 tisuća kuna za svoj HGF Zabok 2017., dok će po pet tisuća kuna biti dodijeljeno Udruzi građana Delta Zabok, za 4. Zagorje Blues Etno Festival, te Pučkom otvorenom učilištu dr. Jurja Žerjavića Zlatar, za Festival dječje kajkavske popevke.

Stručno povjerenstvo

U stručnom povjerenstvu koje je odlučivalo o dodjeli novca bili su Miroslav Buljan, predsjednik povjerenstva, Branimir Mihaljević te Zvonimir Dusper, uz podršku stručne službe Hrvatskog društva skladatelja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba