Radionice “Street i finger food”

Mališani pripremali tradicionalna jela iz raznih krajeva svijeta

Objavljeno: 06.12.2016. Jelena Jazbec

Održan je novi ciklus radionica zdravog kuhanja za djecu, u okviru projekta “Zdravo i fino” Društva Naša djeca Zabok, koji se provodi u suradnji s Dječjim gradskim vijećem. Tema radionice, održane u ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok, bila je “Street i finger food”.

Festivali i manifestacije

Na samom početku, voditeljica radionica Snježana Krpes djeci je predstavila koncept “Street i finger food” – zdrave hrane pripremljene od lokalnih namirnica, koja se ne konzumira u restoranima, nego u opuštenijoj atmosferi, na ulici, u vrijeme javnih događanja, festivala i manifestacija. Zahvaljujući “street foodu”, mogu se isprobati gotovo sve kuhinje svijeta, bez dalekih putovanja, a na jedno takvo putovanje uputili su se i sudionici ove radionice, koji su pripremali francuski “quiche”, pirjano povrće s tofuom i udon rezancima, spravljenog u woku – kinesko – japansko jelo, uštipke, pogačice i krokete u povrću u raznim kombinacijama, falafele sa suhim graškom i bulgurom – tradicionalno jelo Kurda iz Turske i dr.

Nastavak dogodine

– Projekt “Zdravo i fino” nastavlja se i sljedeće godine, te se planiraju još dvije radionice zdravog kuhanja za djecu, vršnjačka edukacija u Osnovnoj školi u Zaboku, ali i drugim školama u Krapinsko – zagorskoj županiji, te posjet Centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, koje će se realizirati sa sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, dobivenih na njihovom natječaju za udruge – rekla je tajnica DND-a Zabok i voditeljica projekta Jasenka Borovčak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba