Prigodna svečanost

U Loboru predstavljen posebni razredni odjel za djecu s teškoćama u razvoju

Objavljeno: 05.12.2016. mladenmandic

U Osnovnoj školi u Loboru je, u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, održana prigodna svečanost i predstavljanje posebnog razrednog odjela za djecu s teškoćama u razvoju. U razredu je zasada troje učenika koji dio predmeta uče po posebnom programu, a ostatak predmeta s drugima učenicima u svom matičnom razredu.

Sedmogodišnje nastojanje

Ravnatelj škole Krešimir Krivdić istaknuo je kako posebno razredno odjeljenje radi od proljeća ove godine i to je kruna sedmogodišnjeg nastojanja da škola djeci s teškoćama u razvoju pomogne najviše što može. Najprije su učitelji radili sami s djecom po posebnom programu, a kasnije je i država odobrila pomoćnike u nastavi, što je olakšalo rad. Razredni odjel formiran je u ožujku ove godine, a učenici s profesoricom rehabilitatoricom uče hrvatski, matematiku, prirodu te posebne vještine, a djelomično su integrirani u svoje matične razrede, što je za njih najbolja kombinacija, no dobrobit imaju svi učenici. Kako je rekao ravnatelj, upravo oni razredi u kojima su i djeca s teškoćama, postižu najbolje rezultate i u ponašanju i u obrazovanju.

Kviz i košarka

Pri samoj realizaciji posebnog razrednog odjela, pomoć je pružila i Krapinsko – zagorska županija, općina Lobor te Udruga Sveta Ana, kao i domaći obrtnici, koji su pomogli opremiti prostor. Ravnatelj je posebno zahvalio roditeljima te djece, koji su to sve i pokrenuli. Na predstavljanju razrednog odjeljenja bila je i zamjenica župana Jasna Petek, koja je istaknula kako je ovo korak više, koji će omogućiti da se djeca s izraženijim poteškoćama školuju i ostanu u svojoj lokalnoj zajednici sa svojim vršnjacima. U školi su održana i razna natjecanja i kviz za učenike, a svoja iskustva i igru u invalidskim kolicima prezentirali su članovi Košarkaškog kluba invalida Varaždin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba