Okrugli stol o nasilju nad ženama

Zašto se i u Zagorju ne bi otvorila sigurna kuća za žene žrtve nasilja?

Objavljeno: 29.11.2016. Jelena Jazbec

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko – zagorske županije je u prostorima Društva Crvenog križa KZŽ u Krapini organiziralo Okrugli stol povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Blagi pad

Među sudionicima, bile su zamjenica župana Jasna Petek i saborska zastupnica Marija Puh, a moderirala je predsjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova Tajana Broz. Predstavnici nadležnih institucija iznijeli su statističke pokazatelje kretanja broja prijavljenih oblika nasilja u 2016. godini na području KZŽ, kao i aktualnu problematiku. Istaknuto je kako pokazatelji za ovu godinu upućuju na stagnaciju i čak blagi pad prijavljenih pojedinačnih slučajeva različitih oblika nasilja, no ostaje činjenica da su brojke zasigurno veće i to za sve one neprijavljene i neprocesuirane slučajeve.

Vršnjačko nasilje

Posebno zabrinjava činjenica o porastu vršnjačkog nasilja i nasilja među mladima, kao i cyber nasilja preko društvenih mreža. Također, budući da se žrtve nasilja na području KZŽ u hitnim slučajevima smještaju kod udomiteljskih obitelji te u sigurne kuće izvan županije, razgovaralo se i o mogućnosti uspostave sigurne kuće u Zagorju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba