Dom kulture u Mariji Bistrici

Održan veliki koncert u sjećanje na Rudolfa Mahmeta – Rudeka

Objavljeno: 22.11.2016. mladenmandic

U organizaciji marijabistričkog KUD-a “Lovro Ježek”, u subotu je u prepunom bistričkom Domu kulture održan veliki koncert “Sjećanje na Rudeka”, u spomen na velikog zagorskog umjetnika Rudolfa Mahmeta, koji je ostavio ogroman trag u bistričkom KUD-u, ali i u brojnim drugim zagorskim društvima.

Voditelj i svirač

Na koncertu su nastupili MVS KUD-a “Lovro Ježek” Marija Bistrica, Klapa Bistrica, ŽVG Kajda, VS KUD-a “Ljudevit Gaj”, UPNK Kirjales, Hrvoje Ban, Radek Brodarec i, za ovu priliku posebno sastavljen, Memorijalni orkestar, pod vodstvom prof. Roberta Mihovilića, ujedno glazbenog urednika koncerta. Rudolf Mahmet – Rudek rođen je 1. srpnja 1925. godine u Mariji Bistrici, od osnutka KUD-a “Lovro Ježek” voditelj je Tamburaške sekcije i aktivni svirač, sve do unatrag nekoliko godina. U toj dugačkoj folklornoj karijeri, iza njega su ostali brojni nastupi u zemlji i inozemstvu te glazbeni aranžmani mnogih pjesama. Također je dugi niz godina vodio Ženski vokalni sastav iz Mača “Kajda”.

Otišao u 91. godini

Rudek u svojoj arhivi ima preko 700 naslova, od kojih je više od 360 sam komponirao i aranžirao. Umro je 8. siječnja ove godine, u 91. godini, no za sve koji su ga voljeli i poštovali, ipak prerano.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba