DVD Krapinske Toplice

“Preko 75 tisuća pacijenata i 120 tisuća kupača treba sigurnost kakvu im pružate”

Objavljeno: 21.11.2016. mladenmandic

U subotu je održana svečanost povodom 130. obljetnice DVD-a Krapinske Toplice. Predsjednik DVD-a Vladimir Huzak pozdravio je na početku sve prisutne, među kojima su bili i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, njegova zamjenica Jasna Petek, izaslanik ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dražen Strabić, zamjenik načelnika Krapinskih Toplica Mladen Antolić, predsjednik zagorske Vatrogasne zajednice Ivica Glas te predstavnici mnogobrojnih vatrogasnih društava iz Zagorja i šire. Istaknuo je kako DVD Krapinske Toplice danas ima 85 vatrogasaca, 35-ero djece i 25-ero članova vatrogasne mladeži, te je posebno ponosan na rad s njima i njihove rezultate.

Sigurnost na visokoj razini

Vatrogascima je 130. rođendan čestitao i župan Željko Kolar.
– S navršenih 130 godina, DVD Krapinske Toplice svrstava se među starija društva na području Krapinsko – zagorske županije, gdje vatrogastvo ima dugu tradiciju i gdje je to, slobodno možemo reći, način života. U Krapinskim Toplicama posebno je važno da vatrogastvo funkcionira dobro, jer je ovdje Specijalna bolnica, gdje se godišnje liječi preko 75 tisuća pacijenata, ovdašnje bazene posjeti preko 120 tisuća kupača, stoga je jako bitno da imamo sigurnost na visokoj razini kakvu im vi pružate – istaknuo je župan Kolar.
U sklopu svečanosti, održana je i redovna Skupština, na kojoj je usvojeno izvješće o radu te donesen plan i program za iduću godinu.

Vatrogasna priznanja

Uručena su i vatrogasna priznanja. Brončanu vatrogasnu medalju dobili su Dragutin Barić, Ivana Filipec, Monika Kranjčec, Josip Šoštarko, Željka Sinković, Petra Ružak, Milan Sinković i Milan Kramarić. Brončanu vatrogasnu plamenicu dobili su Filip Halapir, Nenad Muraja i Miroslav Kramarić, a srebrnu vatrogasnu medalju dobio je Branko Križnik. Priznanje “Vatrogasni veteran” dobili su Ivan Truhan, Silvestar Truhan, Nikola Korunda, Juraj Matkun, Branko Zrinski, Antun Španiček, Darko Matkun stariji i Josip Šoštarić. Priznanje za posebne zasluge dobio je Nikola Korunda, a dodijeljena su i 44 priznanja za aktivan rad i 37 priznanja za dugogodišnje članstvo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba