Uz 25. obljetnicu pada Vukovara

Položeni vijenci i zapaljene svijeće kraj spomenika “Lijepoj našoj”

Objavljeno: 17.11.2016. mladenmandic

Središnje županijsko obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991. godine i Dana pada Vukovara 18. studenog, održano je danas poslijepodne pokraj spomenika hrvatskoj himni „Lijepoj našoj“ u Zelenjaku. Vijenac je položilo izaslanstvo Krapinsko – zagorske županije na čelu sa županom Željkom Kolarom, a nakon toga svijeće su zapalili predstavnici zagorskih gradova i općina, Hrvatskih vojnih invalida te zagorskih udruga branitelja. Prisutnima se obratio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Dani tuge i ponosa

– Uoči dana tuge i ponosa, okupili smo se danas ovdje kraj spomenika „Lijepoj našoj“, kako bi kraj jednom od simbola državotvornosti odali počast svim braniteljima Vukovara i njegovim civilnim žrtvama, ali i svim žrtvama Škabrnje, Dubrovnika i svih ostalih gradova, općina i sela koja su stradala u Domovinskom ratu. Vukovara se moramo sjećati svih 365 dana u godini, a ne samo 18. studenog kada se obilježava vukovarska tragedija. Krapinsko – zagorska županija nastojat će tijekom cijele godine pomagati Vukovaru. Nakon što smo im donirali orgulje s na kojima se mogu odsvirati taktovi hrvatske himne, a kako je Vlada ovih dana odobrila da će nakon mnogobrojnih donacija, ona pomoći u obnovi vukovarskog Vodotornja, mi ćemo iduće godine nastojati pomoći na druge načine – pomaganjem vukovarskoj Bolnici, vukovarskim udrugama ili u dogovoru s Vukovarcima, na neke druge načine – naglasio je župan Željko Kolar.

Večeras paljenje lampiona

Večeras u 19 sati u svim zagorskim gradovima i općinama, na središnjim trgovima, čelnici gradova i općina te braniteljskih udruga zapalit će 25 lampiona, uz 25. obljetnicu pada Vukovara, a sutra će čelnici Županije s braniteljskim udrugama otići u Vukovar i Škabrnju, kako bi odali počast svim poginulima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba