OŠ Zlatar Bistrica

Izradili ekološki mobil od rola toaletnog papira

Objavljeno: 15.11.2016. mladenmandic

Kao jedna od 35 prijavljenih Eko škola na području Hrvatske, Osnovna škola Zlatar Bistrica obilježila je “World Days of Action”, ekološkim aktivnostima o temi koju će pratiti i promovirati tijekom godine, u sklopu kampanje “Za manje otpada”. Svrha kampanje je smanjiti otpad te dugoročno utjecati na promjenu navika mladih.

Eko – odbor

Članovi Eko – odbora zlatarbistričke osnovne škole izabrali su prikupljanje reciklažnog papira od ponuđenih četiriju tematskih cjelina u kampanji. U sklopu spomenutog projekta, za učenike izvannastavne aktivnosti likovne grupe i ekološke skupine “Šumarica”, održana je edukativna radionica o temi “Otpad nije smeće”. Radionica u trajanju od jednog školskog sata završila je izradom ekološkog mobila od rola toaletnog papira.

Novčana nagrada

Voditelji ekoloških aktivnosti u OŠ Zlatar Bistrica, kojima se promovirala i simbolično započela kampanja “Za manje otpada”, su Marija Car, Alen Matijašević i Štefica Škrlec. Kao potporu realizaciji svojih aktivnosti, svaka škola, nakon postavljenih dokaza o kampanji na internetskim stranicama, dobiva novčani iznos u protuvrijednosti 500 američkih dolara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba