ZAGORSKI POSLI

Mirko Šucko: Već sam platio 6000 kuna sudskih troškova, a sad bih zbog “debelih veza” morao još platiti 20.000? Taj film nebuju gledale!

Objavljeno: 29.10.2016. mladenmandic

U Donjoj Šemnici, jučer se na međi između obitelji Mirka Šucka i Anice Kos, odnosno njezine majke Zdenke Tumpa, pojavio sudski ovršitelj.
Sve je počelo prije sedam godina kad je Mirko Šucko postavio ogradu na međi između dviju obitelji. No, susjedi, obitelji Tumpa i Kos smatraju da je Mirko Šucko ogradom previše zagrabio u “njihov teritorij” te su ga Zdenka i Anica tužile sudu. Tužili su ga kako je im je postavljanjem ograde, Šucko uzeo 44 četvorna metra njihove zemlje. Radi se o spornoj zemlji uz ogradu širine 80 centimetra do 1,4 metra. Prvo sudsko ročište na Općinskom sudu u Krapini dobila je obitelj Tumpa, odnosno Kos, nakon čega se Šucko žalio na Županijski sud u Zlataru i dobio spor. Međutim njegove susjede su se ponovo žalile, pa je Županijski sud u Zagrebu presudio u njihovu korist i k tome ovrhom Šucku naplatio i 6100 kuna za troškove suda.

“Ograda je na mojem”

– Ovo što se događa, stvarno je presedan, jer imam crno na bijelo, evo možete vidjeti i na papiru, kako je ograda postavljena na mojoj zemlji. Ne mogu shvatiti kako mi danas dolaze rušiti ogradu, a u vezi s cijelim slučajem imam još jedno ročište koje je zakazano za 14. studenog. Zar bi ja sad pored toga što sam već platio 6100 kuna i što moram plaćati svog odvjetnika, morao nekom tko ima “debele veze” na sudu trebao platiti još i 20-ak tisuća kuna sudskih troškova. E, taj film ne buju gledale. Ako se konačnom sudskom presudom ustanovi da sam ogradu postavio na njihovoj zemlji, sam ću je porušiti i platiti sve sudske troškove. Do tada, nikome ne bum dal da mi dira u ogradu – rekao nam je Mirko Šucko.

Izgorjele knjige

Njegova susjeda Anica Kos rekla nam je kako su 2007. godine izgorjele zemljišne knjige, a nakon toga, valjda mislivši kako se neće moći utvrditi međa, njen susjed jednim dijelom postavio žičanu ogradu između dviju kuća, a na drugom dijelu, ispod ceste zasadio živicu.
Budući da Zdenka Tumpa i Anica Kos jučer nisu osigurale radnu snagu koja bi fizički uklonila ogradu s međe, a i Šucko je rekao kako čeka sudski postupak 14. studenog, sudski ovršitelj ipak je jučer prolongirao rušenje ograde.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba