Darivatelji kod predsjednice

“U posljednjih pet godina Zagorci su ili prvi, ili drugi u zemlji po prikupljenim dozama krvi”

Objavljeno: 28.10.2016. Alen Brodar

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar održao je prijem za darivatelje krvi sa jubilarnim brojem davanja krvi. Na prijemu u Krapini bila su 32 dobrovoljna darivatelja i darivateljice krvi, koji su tijekom 2014. i 2015. godine ostvarili jubilarni broj davanja krvi. Za muškarce to je 100 ili više davanja a za žene 75 ili više.

Veliko hvala

– Ovaj prijem održali smo kako bismo darivateljima krvi rekli jedno veliko hvala za humanu gestu koju čine, zbog koje su spašeni brojni ljudski životi. Zamolili smo darivatelje krvi da budu ambasadori, odnosno promotori darivanja krvi, posebice među mlađom populacijom, kako bi izvrsna tradicija bila nastavljena. Naime, prosjek darivanja krvi na području Krapinsko – zagorske županije puno je viši nego što je u Europskoj uniji, a u proteklih pet godina u Hrvatskoj smo ili na prvom ili na drugom mjestu po prikupljenim dozama krvi – rekao je župan Kolar.

Zaslužena priznanja

Nakon prijema u Krapini, darivatelji krvi su bili i na tradicionalnom prijemu kod predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, koja im je uručila priznanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba