Natjecanje Vidra na Utrinama

Olimpovci se kući vratili s 14 medalja, od čega je šest zlata

Objavljeno: 24.10.2016. mladenmandic

Plivači Plivačkog kluba “Olimp Zabok” osvojili su proteklog vikenda 14 medalja na 11. po redu plivačkom natjecanju Vidra u Zagrebu. Natjecanje je održano na 25 metarskom bazenu Utrina, uz sudjelovanje 474 plivača iz 18 ponajboljih hrvatskih klubova.

Nastupilo 20 plivača

Plivački klub “Olimp Zabok”, predvođen sportskim direktorom prof. Ivicom Androićem i trenericom mlađih kategorija mag. Majom Martinić, nastupio je s 20 plivača u pet dobnih kategorija. Ukupno su osvojili 14 medalja, od toga šest zlatnih, četiri srebrne i četiri brončane medalje, a osvojili su i peto mjesto u muško – ženskoj štafeti, sastavljenoj od pet plivačica i plivača na 10×50 metara slobodno. Najviše medalja za Olimpovce osvojila je Tesa Novak, ukupno pet. U kategoriji A, Karlo Iljaš osvojio je srebro na 100 slobodno, a Hana Sivec broncu na 100 leptir. U kategoriji B, Tesa Novak osvojila je zlata na 100 mješovito, slobodno, leptir i prsno, te broncu na 100 leđno. U kategoriji C, Vili Sivec osvojio je zlato na 100 leptir, a u kategoriji E, Mia Hren osvojila je zlato na 100 slobodno i srebra na 100 mješovito i leđno, Mauro Šipek Glavač broncu na 100 leptir i na 100 prsno, a Patrik Erceg srebro na 100 metara leptir.

Natjecanje u Koprivnici

Od ostalih vrijednih rezultata, Jana Pavalić bila je nadomak medalje, osvojivši četvrto mjesto na 100 slobodno, Nikola Iveković i Lovro Futivić bili su peti na 100 prsno, Lana Halapir šesta na 100 leptir, Magda Slovenec osma na 100 leđno i Lara Lončarić deseta na 100 prsno. Na natjecanju su još nastupili Dora Vlašić, David Benčić, Gašpar Futivić i Roko Damiani, koji su popravili svoja osobna vremena. Za dva tjedna, Olimpovcima slijedi plivačko natjecanje za mlađe uzraste u Koprivnici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba