Kumrovečko “Staro selo”

Likovna kolonija DND-a okupila 50-ak sudionika iz osam zagorskih društava

Objavljeno: 15.10.2016. mladenmandic

U kumrovečkom Starom selu danas je održana 14 . Likovna kolonija Društava “Naša djeca” Krapinsko – zagorske županije. Na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji sudjelovalo je osam zagorskih društava – iz Velikog Trgovišća, Stubičkih Toplica, Svetog Križa Začretja, Oroslavja, Tuhlja, Kraljevca na Sutli, Klanjca te domaćina Kumrovca.

Tradicijske igračke

Na radionici je sudjelovalo ukupno 50-ak mališana i njihovih voditelja i mentora. Voditeljica kumrovečke Likovne kolonije Maja Vukina Bogović, rekla nam je kako je ovogodišnja tema bila slikanje tradicijskih zagorskih igračaka i to u posebnoj tehnici – akrilom na platnu u osnovnim bojama – crvenom, žutom i plavom uz pomoć crne i bijele boje.
– I naši mališani iz zagorskih društava “Naša djeca” uključili su se ove godine u temu izrade tradicijskih igračaka koje su zaštićene kao tradicionalna kulturna baština Krapinsko – zagorske županije. Na kumrovečkoj Likovnoj koloniji nastalo je 14 slika tradicijskih igračaka na kojima je radilo po troje mališana iz svakog društva DND-a. Te će nastale radove kumrovečko Društvo “Naša djeca” pokušati prodati turistima koji dolaze u Kumrovec, kako bi skupili novac za organizaciju idućih kolonija – rekla nam je Maja Vukina Bogović.

Izloženi radovi

Nakon slikanja u autentičnim prostorima kumrovečkog Muzeja “Staro selo”, svi radovi su uz dodjelu priznanja i pohvala za sudjelovanje, izloženi u staroj kumrovečkoj Titovoj pučkoj školi. Nakon dodjele priznanja, za sve je priređen i prigodan domjenak u Hostelu Kumrovec. (Mladen Mandić)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba