Krapina

Zagorski učenici na Regionalnom zasjedanju Europskog parlamenta

Objavljeno: 03.10.2016. Jelena Jazbec

Krapinsko – zagorska županija proteklog je vikenda bila domaćin Generalne skupštine 5. Regionalnog zasjedanja Europskog parlamenta mladih Hrvatske. Na zasjedanju u Krapini sudjelovalo je 70 sudionika – 50 zagorskih učenika, koje je usmjeravalo 20 iskusnijih sudionika iz cijele Hrvatske. Zasjedanje je mladim Zagorcima pružilo mogućnost upoznavanja s aktualnim političkim i socijalnim temama u Hrvatskoj i Europi, a donesene Rezolucije imat će status savjetodavnog mišljenja mladih Europljana.

Razvoj kreativnosti

Teme o kojima su raspravljali sudionici bile su posvećene razvijanju kreativnosti i inovativnosti u socijalnom, ekonomskom i političkom napretku društva. Završnica Generalne skupštine održana je jučer u Srednjoj školi Krapina, gdje je sudionike pozdravio zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek-Jambrek.
– Drago mi je što danas vidim ovdje toliko mladih osoba koje imaju ambiciju baviti se politikom i aktivno sudjelovati u rješavanju političkih problema. Posebno mi je drago što među vama vidim i puno žena, što je izvrsno, s obzirom da su žene u politici nažalost, još uvijek nedovoljno zastupljene – rekao je Ferek – Jambrek.

Rad u odborima

Događanje je organizirao Europski parlament mladih Hrvatske, koji je nacionalni ogranak Europskog parlamenta mladih, koji djeluje diljem Europe, s ciljem poticanja mladih na aktivno sudjelovanje u društvu. Njihov rad temelji se na predlošku rada Europskog parlamenta, a zasjedanja se sastoje od rada u odborima, koji konsenzusom nastoje riješiti pojedine aktualne probleme međunarodne socijalne, političke, ekonomske i kulturne prirode.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba