“Zahvala jeseni” u Klanjcu

Najbolju zagorsku juhu skuhali Branko Greblički Ventek i Josipa Lončar

Objavljeno: 02.10.2016. mladenmandic

Klanjec je proteklog vikenda bio u znaku jeseni. Od petka do nedjelje održana je tradicionalna manifestacija “Zahvala jeseni u Klanjcu”. U petak u Gradskoj knjižnici Antuna Mihanovića okupili su se sudionici programa “Europa za građane – čvrsta EU – solidarna EU”, nakon čega je otvorena izložba “Klanjec moj grad – Veljko Čižmek”, u čast jednog od najpoznatijih Klanjčana, prerano preminule klanječke pjevačke i tamburaške legende i kroničara Klanjca. Nakon toga je na Trgu Antuna Mihanovića održana i Tamburaška večer.

“Europa za građane”

U subotu je u Kulturnom centru Klanjec i Studiju Galerije Antuna Augustinčića, u okviru programa “Europa za građane” održana tribina “Bez granica”, na kojoj je gostovala euro parlamentarka Biljana Borzan, dok je u Zelenjaku održana radionica “Bez žice” a u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića radionica “Bez nasilja među djecom”.U poslijepodnevnim satima na Trgu Antuna Mihanovića održan je susret kulturno – umjetničkih društava “Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe Naše” u kojem su sudjelovali sudionici iz Poljske, Mađarske, Petrovaradina iz Vojvodine, Slovenije, Slovačke te Županje i Klanjca. Održan je i kuharski show “Mužikaši s kuhačom” s glazbenim programom. U pripremanju zagorske juhe natjecale su se tri ekipe. U prvoj ekipi kuhali su Ivan Benc i Ivan Keko Petrišić, u drugoj Branko Greblički Ventek i sopranistica Josipa Lončar, a u trećoj voditelj tuheljskog zbora Armando Slaviček i „Mehurček“ iz Risvice Hrvoje Hrbud. Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar na kraju je ocijenio da su najbolju zagorsku juhu skuhali Branko Greblički Ventek i Josipa Lončar. Sve je na Trgu Antuna Mihanovića završilo velikim koncertom Dražena Zečića.

“Kaj vu duši”

Nedjeljni program unatoč nešto lošijem vremenu, započeo je koncertom Puhačkog orkestra Lira iz Kraljevca na Sutli, programom mališana iz Dječjeg vrtića Kesten i Osnovne škole Antuna Mihanovića, zatim Glazbeno – plesnog studija Ritam i Mažoretkinja iz Dubrovčana. Nažalost zbog skliskog kolnika morao je biti otkazan Moto show by Dejan Špoljar s atrakcijama na motociklu i BMX biciklu. Uz bogatstvo i šarenilo klanječkih štandova, u večernjim satima pred prepunim gledalištem, uslijedio je koncert Radija Kaj “Kaj vu duši” na kojem su nastupili mnoga poznata imena zagorske estrade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba