Dan Svetog Križa Začretja

Smanjena je nezaposlenost, imamo nove investicije, a općina je u vrhu gospodarstva Hrvatske

Objavljeno: 14.09.2016. Jelena Jazbec

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je proslavljen Dan općine Sveti Križ Začretje. Na samom početku, prisutnima se obratio načelnik općine Marko Kos, koji je predstavio aktivnosti i projekte provedene na području općine u proteklih godinu dana.
– Suočena s nestabilnim turbulentnim političkim procesima u Republici Hrvatskoj, Općina, zajedno sa svojim djelatnicima, stanovništvom, udrugama, poduzetnicima i svim prijateljima, ipak iz godine u godinu prednjači u razvoju i stvaranju pozitivnog životnog i radnog okruženja – rekao je Kos, istaknuvši posebno pozitivne gospodarske rezultate.

Traži se radnik više

– Broj nezaposlenih osoba s područja općine u stalnom je opadanju, tako da trenutno imamo 226 nezaposlenih osoba, dok ih je u rujnu prošle godine bilo 317. Općina, zajedno s Državom i Županijom unatrag sada već 14 godina ulaže u malo gospodarstvo, što je rezultiralo svojevrsnim statusom koji nas diže u sam vrh gospodarstva Krapinsko – zagorske županije i Republike Hrvatske. Od prošlogodišnjeg Dana općine proizvodni i logistički kapaciteti unutar naše Zone malog gospodarstva su rasli, a u sustavu obrtništva traži se još uvijek radnik više. Tako smo i ove godine svjedoci novih investicija privatnih poduzetnika, putem kojih se zapošljava lokalno stanovništvo, ali i stanovništvo jedinica lokalne samouprave iz našeg okruženja – dodao je Kos.

Impresivni rezultati

U ime zagorskih načelnika i gradonačelnika, na sjednici se obratio gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.
– Rezultati su impresivni, vidi se oporavak gospodarstva, i to je garancija ostanka ljudi u ovom kraju. Druga garancija su lokalne jedinice, i nadam se da će nova Vlada znati prepoznati značaj lokalnih jedinica. Dokazali smo da, bez obzira na političke boje, znamo i možemo – rekao je Vešligaj.
Prisutnima su se obratili i upravitelj svetokriške župe, vlč. Zlatko Pavetić, predstavnica prijateljske općine Belišće, saborska zastupnica Marija Puh, predstavnik Mjesnog odbora Svetog Križa Začretja, zamjenica župana Jasna Petek, te predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Ciglenečki.
U glazbenom dijelu programa nastupila je dječja pjevačka skupina “Cvrkutići”, a program se po završetku sjednice nastavio u Vinoteci “Kapljica”. U župnoj crkvi, svečanim misnim slavljem proslavljen je i Dan svetokriške Župe Uzvišenja Svetog Križa.


Dodijeljena općinska priznanja i plaketa “Grb Općine Sveti Križ Začretje”

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i priznanja istaknutim žiteljima općine. Plaketu “Grb Općine Sveti Križ Začretje” dobila je Udruga vinogradara i vinara “Sveti Križ Začretje”, za unapređenje vinogradarstva i vinarstva na području općine. Općinske zahvalnice dobili su: Tomica Hanžek, Srećko Margetić, Franjo Ferenčak, Boris – Roman Blažinić, Miljenko Šoštarić, Boris Vargek, Žaklina Vukić, Anet Sever, Tea Ban, Biserka Novaković, Magdalena Jurina, Hrvoje Ivančić i Stjepan Đurkin.
– Siguran sam da će ove zahvalnice samo biti poticaj svima nama da i dalje pomažemo drugima, jer najveća je žrtva kada poklonite svoje vrijeme drugima, i hvala općini što je to znala prepoznati – rekao je u ime nagrađenih Stjepan Đurkin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba