Kupnja mjesečne karte

Općina Đurmanec subvencionira troškove prijevoza svim srednjoškolcima

Objavljeno: 07.09.2016. Jelena Jazbec

Općina Đurmanec i ove će školske godine subvencionirati troškove autobusnog i željezničkog prometa učenicima svih razreda srednjih škola s prebivalištem na području općine. Pravo na subvenciju učenici ostvaruju prilikom kupnje mjesečne karte, gdje im se, uz predočenje potvrde o upisu u srednju školu i osobnog dokumenta, automatski obračunava umanjena cijena mjesečne karte, bez sklapanja posebnih ugovora, potvrda Općine i sl. Općina će subvencionirati troškove prijevoza istim iznosima kao i Krapinsko – zagorska županija, dok će preostalu razliku morati plaćati roditelji.
Za javnolinijski autobusni prijevoz, sufinanciranje se odvija po zonama – u 1. zoni, do 10 kilometara, dodjeljuju se 63 kune, u 2. zoni, od 10 do 20 kilometara, 87 kuna, u 3. zoni, od 20 do 30 kilometara, 108 kuna, u 4. zoni, od 30 do 40 kilometara, 123 kune, u 5. zoni, od 40 do 50 kilometara, 144 kune, i u 6. zoni, od 50 i više kilometara, 168 kuna.
U slučaju željezničkog prijevoza, općina će sufinancirati 12,5 posto cijene mjesečne i polumjesečne karte, čime učenici, uz subvenciju Vlade RH i Krapinsko – zagorske županije, ostvaruju besplatan željeznički prijevoz.


Do 23. rujna zaprimaju se zahtjevi za sufinanciranje troškova smještaja u učeničkim domovima

Svi zainteresirani srednjoškolci s prebivalištem na području općine Đurmanec mogu se do 23. rujna prijaviti u općinski Upravni odjel radi ostvarivanja prava na sufinanciranje troškova smještaja u učeničkim domovima. Učenici su dužni popuniti zahtjev koji je dostupan na internetskim stranicama Općine, te uz njega priložiti presliku osobne iskaznice, potvrdu škole o upisanom razredu, potvrdu doma, presliku ugovora ili drugog dokumenta, radi dokazivanja smještaja u domu te uplatnicu na kojoj je vidljiva cijena smještaja u domu. Za sve dodatne informacije, možete se obratiti Upravnom odjelu Općine Đurmanec osobno, na broj telefona 049/346-326 ili 346-327, te putem maila: [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba