Tjedan kajkavske kulture

Kajkavska meša, koncert na orguljama i dvije kazališne predstave

Objavljeno: 07.09.2016. Jelena Jazbec

U jučerašnjem programu Tjedna kajkavske kulture, u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa, proslavljena je “kajkavska meša”, koju je predvodio Zvonimir Kurečić. Nakon mise, održan je koncert na orguljama iz ciklusa “Orgulje Heferer”. Krapinsku publiku svojim su izvedbama oduševili sopranistica Nina Kobler i orguljaš Milan Hipšer.
U Festivalskoj dvorani, izvedena je komedija Kerekesh teatra “Oćeš nećeš, doktor”, kao i predstava za najmlađe, “Crvenkapica”. Najmlađi su uživali i u programu recitala dječjeg kajkavskog stvaralaštva, na kojem su izvedene 24 pjesme, te otvorenju izložbe dječjih likovnih radova.


Sutra nogomet i košarka, Dječji dan te “Mali kaj”

U sklopu sportskog programa, u dvorani Srednje škole Krapina sutra u 14 sati igraju se finalne utakmice natjecanja učenika 6., 7. i 8. razreda u futsalu, te “Zagorski vogenj” za djecu 3. i 4. razreda. U 18 sati, prijateljsku utakmicu odigrat će KK Krapina i KK Zabok – mlađi kadeti. U Parku Matice hrvatske u 15.30 sati započinje Dječji dan, u sklopu kojega će nastupiti dječji zbor Iskrice, dječji plesni par Antonio i Lara Pecigus, učenici osnovnih škola, a mali posjetitelji moći će sudjelovati i u radionicama i igraonicama, voziti se kočijom, te uživati u nastupima klaunova i akrobata. U sklopu Krapinjona, također će se održati radionice i izložba za najmlađe, a zainteresirani mogu sudjelovati u školi gitari, koja počinje u 17 sati na Hušnjakovom.
Sutrašnji glazbeni program obilježit će koncert Cinkuša, koji će se održati u Glazbenom paviljonu Matice hrvatske, s početkom u 17.30 sati. U 19 sati u Festivalskoj dvorani započinje “Mali kaj”, 31. po redu dječji festival “Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba