Općinsko vijeće Marije Bistrice

Izgradnja vodoopskrbnog sustava, nogostupa, parkirališta kod Doma zdravlja…

Objavljeno: 01.09.2016. Jelena Jazbec

Na sjednici Općinskog vijeća Marije Bistrice prihvaćen je Prijedlog Odluke o Izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine, te je ocijenjen zadovoljavajućim. Zadnjeg dana lipnja ostalo je 705.188 kuna nepodmirenih obveza, od čega se najveći dio duga, u iznosu od 224.282 kune, odnosio na otkup zemljišta za izgradnju dječjeg vrtića, na kojima nisu bili uređeni imovinsko – pravni odnosi, no do održavanja sjednice, i taj je dug podmiren.

Usporivač – pješački prijelaz

Među prometnim i komunalnim infrastrukturnim projektima, načelnik Marije Bistrice Josip Milički istaknuo je kako je Zagorski vodovod prijavio na natječaj Hrvatskih voda projekt izgradnje nove vodospreme u Cerinama, no zbog određenih nedostataka, on nije prošao, stoga se trenutno radi revizija te se planira nova prijava. Otkupljena su i zemljišta za izgradnju vodoopskrbnog sustava Hum Bistrički, na natječaj Hrvatskih voda prijavljen je projekt izgradnje 2500 metara odvodne mreže, a u tijeku je i rješavanje imovinsko – pravnih odnosa i prikupljanje dokumentacije za projekt aglomeracije Zlatar.
U trećem kvartalu planira se početak radova na izgradnji nogostupa od Marije Bistrice prema Globočecu i dionici Marija Bistrica – Podgorje Bistričko. Odobrena su sredstva za usporivač – pješački prijelaz u središtu Marije Bistrice, te mjerač brzine za usporavanje prometa kod groblja iz smjera Globočec. Od strane Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova odobrene su 162 tisuće kuna za sufinanciranje izgradnje parkirališta kod Doma zdravlja. Pripremljena je dokumentacija za raspisivanje natječaja za rekonstrukciju mosta preko potoka Bistrica u Podgrađu.

Problem klizišta

Na EU fondove Općina namjerava prijaviti projekt rekonstrukcije, proširenja i modernizacije nerazvrstane ceste Selnica NC 1 – 098 Krajačići – Srebačići – Gajski – Škvorci. Načelnik Milički spomenuo je i kako se u dogovoru s mjesnim odborima nerazvrstane ceste redovito održavaju, a kao veliki problem naveo je postojeća i novoaktivirana klizišta na nerazvrstanim cestama, koja su prijavljena u program sanacije Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba