KZŽ nositelj projekta “Zalogajček”

Za djecu koja žive u siromaštvu, osigurane 702 tisuće kuna

Objavljeno: 30.08.2016. Jelena Jazbec

Krapinsko – zagorska županija dobila je 702 tisuće kuna bespovratnih sredstava za projekt “Zalogajček”, u sklopu kojeg će se u školskoj godini 2016./2017. pružati nefinancijska pomoć zagorskim osnovnoškolcima koji žive u siromaštvu. Županija je novac dobila na temelju poziva “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva”, koji je raspisalo Ministarstvo socijalne politike i mladih, a financira ga Fond europske pomoći za najpotrebitije.

29 osnovnih škola

Uz nositelja projekta, Krapinsko – zagorsku županiju, u projekt je uključeno ukupno 29 osnovnih škola te Grad Krapina i Općina Stubičke Toplice, kao osnivači triju od ukupnog broja navedenih škola.
– Na području Krapinsko – zagorske županije, u osnovnim školama i prije raspisivanja ovog Poziva svako dijete iz spomenute kategorije imalo je osiguran obrok u školi. Sredstva su dosad bila osiguravana kroz proračune jedinica lokalne samouprave, a tamo gdje to nije bio slučaj, škole su se same pobrinule da djeca dobiju obrok – rekao je prilikom jučerašnjeg potpisivanja ugovora u Zagrebu krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Fond europske pomoći

– S obzirom da se otvorila mogućnost za financiranje tih potreba iz Fonda europske pomoći, Krapinsko – zagorska županija, koja je osnivač škola, odlučila je prijaviti projekt “Zalogajček”, kako bi školama nadoknadila troškove u stopostotnom iznosu. Sredstva su dobila ukupno 22 korisnika, u ukupnom iznosu od 13 milijuna i 670 tisuća kuna – dodao je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba