Zagorci dobili bespovratni novac

Krapinsko – zagorskoj županiji za projekt Baltazar3 dodijeljeno dva milijuna kuna

Objavljeno: 30.08.2016. mladenmandic

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu potpisao ugovore kojima se Krapinsko – zagorskoj županiji za provedbu projekta Baltazar3 dodjeljuju bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od dva milijuna kuna.

Limitirani na 53 pomoćnika

– Zadovoljan sam što se ovaj odličan projekt nastavlja, ali ne i načinom na koji je ove godine postavljen. Naime, prošle smo godine za projekt Baltazar2 dobili 2,5 milijuna kuna, dok smo ove godine limitirani na samo dva milijuna kuna. Prošle smo godine imali 83 pomoćnika u nastavi za 118-ero djece, a prema ovome bi sada trebali biti limitirani na 53 pomoćnika za 60-ero djece – rekao je župan Kolar te dodao kako vjeruje da će kroz natječaj za udruge biti odobreno dodatnih 17 pomoćnika, a Krapinsko – zagorska županija će osigurati i dodatni novac, koji će omogućiti da svoje pomoćnike zadrže sva djeca koja su ih dobila i prije godinu dana.

Udio Županije 14,38 posto

Ukupna vrijednost projekta Baltazar3 je 2.335.843 kuna, od čega je udio Krapinsko – zagorske županije 335.843 kuna, odnosno 14,38 posto. Ugovore su županu Kolaru i nositeljima projekata iz cijele Hrvatske, uručili ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar te ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje Mile Živčić. Sve prisutne pozdravila je i zamjenica ministrice rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković Knežević.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba