Sanirano klizište koje je ugrožavalo kuću šesteročlane obitelji Ahec

Objavljeno: 19.07.2016. Jelena Jazbec

U općini Desinić sanirano je klizište kraj obiteljske kuće obitelji Ahec u naselju Grohot. Brzoj sanaciji pristupilo se zbog ugroženosti obiteljske kuće šesteročlane obitelji. Naime, klizište je u potpunosti prekinulo mogućnost odvijanja prometa kroz nerazvrstanu općinsku cestu. U sanaciji, djelomično je pomogla Krapinsko – zagorska županija, a ostatak je podmiren iz proračunskih sredstava Općine.

Zadovoljni ukućani

Vlasnik ugrožene kuće Rajko Ahec iznimno je zadovoljan otklonjenom prijetnjom.

– Moja obitelj i ja bili smo vrlo mirni od kad se počelo graditi. Izvođač radova bio je gospodin Ivan Šlogar, koji je brzo, efikasno, kvalitetno i u skladu s projektom izvršio sanaciju zemlje, izgradnju škarpe i potpornog zida, a sam završetak, odvodnju drenažne – oborinske vode i asfaltiranje oštećenog dvorišnog kolnika i asfaltiranje glavne ceste, izvršio do kraja lipnja. Obitelj i ja jako smo zadovoljni postupkom i provedbom sanacije – kaže Rajko.

Brojna klizišta

– Nažalost, Desinić se i dalje suočava s velikim brojem klizišta, od kojih neki ugrožavaju i obiteljske kuće, općinske ceste, ali i mnogobrojna poljoprivredna zemljišta. Rješavaju se postepeno, koliko skromna proračunska sredstva dozvoljavaju – ističe načelnik Desinića Zvonko Škreblin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba