Treći natječaj urodio plodom

“Huš će ponovno postati omiljena destinacija Krapinčana i njihovih gostiju”

Objavljeno: 12.07.2016. Alen Brodar

Nakon što se na dva javna natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora na Hušnjakovom, površine 350,55 četvornih metara u Šetalištu Vilibalda Sluge 1 (Kneippova zgrada), i pripadajućeg mu dvorišta površine od oko tisuću kvadrata, nitko nije javio, postalo je očito da je početna cijena najma od 31,32 kune + PDV po četvornom metru, koliko je procijenio sudski vještak, previsoka. Stoga je krajem ožujka Gradsko vijeće donijelo odluku da se cijena najma prepolovi i to je konačno urodilo plodom.
– Pristigle su dvije ponude. Sukladno prijedlogu Povjerenstva za davanje u zakup i prodaju poslovnog prostora, gradonačelnik Zoran Gregurović je donio Zaključak o odabiru najpovoljnije ponude ponuditelja INTRA-TIKA j.d.o.o, iz Krapine. Grad i odabrani zakupnik su 21. lipnja sklopili ugovor o zakupu poslovnog prostora, kojim su regulirana međusobna prava i obveze. Ugovor je sklopljen na rok od 10 godina, a zakupnik je dužan započeti obavljati ugostiteljsku djelatnost u poslovnom prostoru najkasnije u roku od tri mjeseca od dana zaključivanja ugovora – rekli su nam u Gradu.

Bistro Huš

– Bit će to i prije, mi planiramo otvoriti “Bistro Huš”, 1. kolovoza – rekla nam je Karolina Cekol, suvlasnica INTRA – TIKA-e, dok nas je vodila prostorom koji je uzela u najam, kako bi u jednom dijelu otvorila bistro, a u drugom dijelu caffe. Rekla nam je i kako se uopće odlučila na to, budući da su mnogi ugostitelji bili zainteresirani za najam prostora na Hušnjakovom, međutim, kada se trebalo javiti na natječaj – baš i nije bila neka navala.
– Pa Tihomir Vučajnk, koji mi je životni i poslovni partner, i ja dugo već pričamo kako u Krapini treba nešto napraviti i pokrenuti u vidu turizma i turističke ponude. Puno je toga još nedovoljno iskorišteno, poput Franjevačkog samostana, Starog grada, rodne kuće Ljudevita Gaja, Trškog Vrha, pa dakako, i Hušnjakovog. Jer novi Muzej je priča za sebe. Pa smo tako prošle godine krenuli s rikšom, kojom je Tihomir vozio ljude tijekom prošlogodišnjeg Ljeta u Krapini i dječjeg dana u sklopu Tjedna kajkavske kulture. No, igrom slučaja smo saznali za ovaj natječaj i odlučili se javiti – objašnjava na Karolina Cekol.
U prostoru u kojem je dosad bio Neandertal restoran, uredio bi se dakle Bistro Huš, u kojem bi se isprva nudila i neka jednostavnija jela, a s vremenom, kada se posao malo razmaše, u njemu bi se nudila i autohtona zagorska jela.
– Već imamo kontakte s nekim OPG-ovima od kojih bismo nabavljali namirnice, a nešto ćemo, vjerujem i sami uzgajati – kaže nam K. Cekol te dodaje kako namještaj za terasu i unutrašnjost bistroa izrađuju sami, a prostor će opremiti kako bi se svaki gost u njemu osjećao ugodno. Planiranju i vanjske sadržaje, prvenstveno za djecu.
– Bilo da na Hušnjakovu bude Prapovijesni park, bilo da se obnove mrzlice, mi ćemo biti spremni djeci, a dakako i roditeljima, djedovima, bakama, tetama i stričevima, ponuditi i sadržaje u prirodi, kako bi znala da se u prirodi može i zabaviti i naučiti, a ne samo loviti bolji signal za mobitel – objašnjava K. Cekol. Kaže da očekuje dobru posjećenost, s obzirom na brojke o gostima koje ima Muzej krapinskih neandertalaca, međutim, ne vidi tu priliku samo za sebe i Bistro Huš.
– Muzej je u školskom kurikulumu i sigurno da će tu dolaziti grupe iz cijele zemlje, pa mi sigurno to sve nećemo moći ni primiti. Ali želja nam je da svi u Krapini imaju više posla od tog turizma, važno je pokazati inicijativu i da se može prezentirati krapinsku turističku priču u svim segmentima – pa tako i u onom ugostiteljskom. Pa da, kada dođu, ljudi znaju gdje su dobri ćevapi, gdje je dobra pizza, gdje su kolači i gdje se pije kakva kava – objašnjava K. Cekol.

Caffe Huš

U drugom dijelu objekta, tamo gdje je nekad bila popularna diskoteka, a kasnije Neandertal Pub, planira se urediti Caffe. Ali Caffe koji bi služio za razne koncerte koji se planiraju svakog vikenda, seminare, radionice, plesnjake, književne večeri, male kongrese – bio bi to multifunkcionalan prostor, u kojem bi bio šank, ali koji ne bi bio namješten kao klasičan kafić, niti bi radio svakog dana.
– U bistrou će se moći popiti piće ili kava, ne treba onda pokraj i klasičan kafić. Planiramo zaposliti kuhara, konobare, a vjerujemo da ćemo do iduće godine posložiti baš kako treba, pa ćemo se nuditi kroz aranžmane školama i turističkim agencijama. Kroz deset godina stvorit ćemo mjesto u kojem će biti lijepo, ugodno i na koje će se svi htjeti vratiti. Sigurna sam ustvari da ćemo to postići već sada, u kolovozu, kada ćemo u suradnji s krapinskom Turističkom zajednicom raditi “Ljeto u Krapini”. Da zaključim, Huš će sigurno ponovo postati omiljena destinacija Krapinčana i njihovih gostiju – oaza mira i opuštanja, koju će upotpuniti ugodan prostor i veselo osoblje – zaključila je Karolina Cekol.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba