Gradonačelnik Pregrade Vešligaj

Ako i uđem u Sabor, gradonačelnički mandat odradit ću do kraja

Objavljeno: 12.07.2016. Jelena Jazbec

Povodom nadolazećih parlamentarnih izbora, s pregradskim gradonačelnikom Markom Vešligajem razgovarali smo o njegovoj potencijalnoj kandidaturi za Hrvatski sabor i o tome koliko će se visoko naći na SDP-ovoj izbornoj listi u trećoj izbornoj jedinici.

Predani rad

– I na prošlim izborima bio sam među kandidatima, te kao i svi koji su tada bili na listi, i ja sam u krugu mogućih kandidata za nadolazeće izbore. No, kandidacijske liste mora potvrditi Glavni odbor SDP-a – rekao je Vešligaj, istaknuvši kako smatra da je svojim predanim radom i aktivnošću zaslužio mjesto na listi.
Ne skriva ambicije za ulazak u Hrvatski sabor.
– Ako uđem u Sabor, zalagat ću se za razvoj Zagorja, za razvoj našeg kraja. S obzirom na to da dolazim iz jedinice lokalne samouprave, znam s kakvim se problemima nose naša mjesta, pogotovo s problemom nedostatka novca – ističe.

Spojive dužnosti

Na pitanje hoće li Pregrada ostati bez gradonačelnika u slučaju da postane saborski zastupnik, kaže kako će svoj mandat zasigurno odraditi do kraja.
– Odradit ću svoj mandat, a Gradski odbor SDP-a Pregrada potom će odlučiti o svom novom kandidatu za gradonačelnika Pregrade. Čak i da se dogodi da budem i gradonačelnik i saborski zastupnik, mislim da to nisu nespojive dužnosti, jer znam primjere brojnih saborskih zastupnika koji su vrlo kvalitetno obavljali svoju gradonačelničku dužnost. No, naravno, u takvom se slučaju ne može primati naknada na obje strane – zaključuje Vešligaj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba