Proslava župnog proštenja

U samostanskoj galeriji otvorena izložba slika koje prikazuju baroknu crkvu Majke Božje Vinagorske

Objavljeno: 05.07.2016. Jelena Jazbec

Župljani Župe Pohoda BDM Vinagora proteklog su vikenda proslavili svoje župno proštenje. Svečani program započeo je u subotu, pucanjem članova udruge “Vinagorska kubura”, misnim slavljem i prijenosom trona Majke Božje Vinagorske u kapelu sv. Barbare, gdje je ostao do jutra. Svečanom procesijom u nedjelju tron je ponovno prenesen u crkvu, gdje je svetu misu predvodio vlč. Vladislav Mandura, dekan Karlovačkog vojnog dekanata.

Limena glazba

U svojoj propovijedi, vlč. Vlado se osvrnuo na lik Majke Božje, koja svojim krjeposnim životom prenosi važnu poruku o majčinstvu, koje u suvremenom svijetu doživljava preobrazbu i odmiče se od Božjeg plana za čovjeka.
Uz pratnju Vinagorske limene glazbe, po završetku svete mise, vjernici su prošli oko oltara.

Vitraj za crkvu

Program se nastavio u vinagorskom samostanu, gdje je otvorena izložba pod nazivom “Vinagora u očima promatrača“. Radi se izložbi slika koje župljani i prijatelji Župe Pohoda BDM imaju u svojim domovima, a koje prikazuju baroknu crkvu Majke Božje Vinagorske. Oni su svoje slike posudili za potrebe izložbe, koja će ostati otvorena do 11. rujna. U programu otvorenja nastupile su glazbene gošće iz Vinagore, otpjevavši nekoliko prigodnih pjesama, a prisutnima se obratila i Gordana Krizmanić, vlasnica jednog od izloženih radova, djela vinagorskog slikara Tihomira Lončara. Istaknula je kako je vrijedna slika pod nazivom “Proštenje na Vinagori“ na prodaju, a dobivenim sredstvima želja joj je financirati izradu vitraja u crkvi Majke Božje Vinagorske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba