Zagorci negoduju:

Umjesto zagorskih toplica, radije biramo jednodnevni izlet na more

Objavljeno: 26.06.2016. Jelena Jazbec

Iako se diljem svijeta nastoji prenijeti poruka o bogatstvu termalnih izvora i turistima u potrazi za idealnom destinacijom predstaviti Zagorje kao spa regiju koja posjetiteljima pruža odmor za dušu i tijelo, Zagorci se već nekoliko godina žale na preskupe cijene u toplicama. Lokalni prijevoznici u tome su prepoznali svoju priliku i tako je započela era jednodnevnih izleta na more.

Konkretno, Putnička agencija “Potočki Travel”, svake subote, nedjelje i praznikom tijekom srpnja i kolovoza zainteresiranim izletnicima nudi nekoliko mogućnosti, pa tako za 100 kuna dan mogu provesti u Baškoj na otoku Krku, za 90 kuna putovati u Selce, Novi Vinodolski ili Crikvenicu, a za 80 kuna u Malinsku. Djeca do desete godine ostvaruju i dodatne pogodnosti – dijete do 5 godina putuje besplatno, a dijete od 6 do 12 godina plaća 70 kuna. I Putnička agencija “Presečki Grupa” svake subote i nedjelje te praznikom organizira jednodnevne izlete na Krk, po cijeni od 80 kuna. Djeca do 5 godina putuju besplatno, a cijena za djecu od 6 do 12 godina je 40 kuna.

70 – 90 kuna

Za usporedbu, cijena cjelodnevne ulaznice za odrasle u Termama Tuhelj tijekom vikenda i praznika iznosi 75 kuna, a za dijete 45 kuna. Pogodnost su obiteljske ulaznice, koje iznose od 95 kuna, za jednu odraslu osobu i jedno dijete, do 205 kuna, za dvoje odraslih i troje djece.

Cijene u Vodenom parku Aquae Vivae malo su skuplje, pa će tako odrasla osoba cjelodnevnu ulaznicu tijekom vikenda i praznika platiti 90 kuna, a dijete od 6 do 15 godina 60 kuna. Cijene obiteljskih ulaznica kreću se od 180 kuna, za jednu odraslu osobu i dvoje djece, do 220 kuna, za dvoje odraslih i troje djece.

U Termama Jezerčica, cjelodnevna ulaznica za odrasle je 70 kuna, a za djecu od 5 do 15 godina i umirovljenike, 55 kuna. Također, ulaz tijekom prva dva radna sata i od 18 do 21 sat, naplaćuje se 50 kuna za odrasle, i 35 kuna za djecu i umirovljenike. Dvoje odraslih i dvoje djece ulaznicu će platiti 180 kuna.

Ispada da je cijena jednodnevnog izleta na more približno jednaka cijeni cjelodnevnog boravka u toplicama, a vaša odluka o tome gdje ćete pronaći svoje osvježenje tijekom vrućih ljetnih mjeseci stoga će vjerojatno ovisiti o tome jeste li morski tip ili svoju ljetnu oazu više volite pronaći na kontinentu.

Maturantice Marijana Gradišnik i Ivana Krklec već nekoliko godina zaredom odlaze na jednodnevne izlete na more.

– Više puta tijekom ljeta idem na jednodnevni izlet na Krk i to mi je super. Cijena je dobra, cijeli dan provedem dolje, i mislim da mi se više isplati ići na more, nego u toplice – ističe Marijana iz Đurmanca.

Bliža destinacija

Njezina prijateljica Ivana na Jadran bi, kako samo kaže, najradije putovala svakog vikenda tijekom ljeta.

–  Jako mi se sviđa, super je to. Trebalo bi to više prakticirati. Ne znam isplati li se to više nego odlazak u toplice, sve ovisi o ekipi i o tome u koje toplice ideš. Recimo, izdvojila bih ove nove u Krapinskim Toplicama, one su mi super, iako ni Tuheljske nisu loše. No, kad se u obzir uzme malo preskupa cijene i česte gužve… Ipak je drugačiji osjećaj biti na plaži – otkriva Ivana.

S Ivanom se slaže i 50-godišnja Milica Šafranko, tekstilna radnica iz Prigorja.

– Kad ideš na taj izlet, jedan cijeli dan si na moru, a kad ideš u toplice, karta je skupa, a i nije isto biti na moru ili u toplicama. Ja sam osobno na moru 4 – 5 dana tijekom ljeta, tako da nikad nisam išla na jednodnevni izlet, ali moje kolegice su bile i zadovoljne su, za 100 kuna, cijeli dan na moru – kaže Milica.

63-godišnji umirovljenik Ivan Štrok iz Krapine na moru nije bio već deset godina, ali bi volio otići ovog ljeta. Nikad nije prakticirao jednodnevne izlete na obalu, no, nema ništa protiv toga.

– Ako se radi o nekoj bližoj destinaciji, onda je to dobro, ako ne, onda je to prekratko vrijeme. Cijene mi se ne čine pretjerane, za razliku od toplica, gdje jesu pretjerane u posljednje vrijeme. Uostalom, dođete tamo na parkiralište i vidite da nema auta. Prije je bilo sve puno – zaključuje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba