Dr. Andrija Hebrang: Titove zločine nastavio je čelnik partije Zoran Milanović, ukidanjem Ureda za istraživanje žrtava komunizma

Objavljeno: 05.06.2016. Alen Brodar

Oko dvije tisuće vjernika iz Hrvatske i BiH došlo je u Macelj, kako bi kod crkve Muke Isusove u nedjelju poslijepodne odali počast žrtvama iz Maceljske šume, oko 13.000 Hrvata, povratnika s Križnog puta, koji su tamo ubijeni 1945. godine. Ceremonija je počela križnim putem te je nastavljena polaganjem svijeća i vijenaca kod grobnice 1163 žrtve, koje su tamo dostojanstveno i svečano pokopane 22. listopada 2005. godine.

21 svećenik

Među njima, pokopani su i posmrtni ostaci 21 svećenika, redovnika i bogoslova te ostatci više desetaka hrvatskih časnika. Kako kažu u udruzi Macelj 1945., ta se šuma smatra stratištem, jer radi se o područjima koja nikad nisu istražena, a tu su pronađeni i posmrtni ostatci 21 svećenika, redovnika i bogoslova te ostatci više desetaka hrvatskih časnika.

Vijence su, među ostalima položili i izaslanica predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, Bruna Esih, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Žarko Tušek zajedno s krapinskim gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem, ministar branitelja Tomo Medved te načelnik Đurmanca Damir Belošević.

Misno slavlje, koje je uslijedilo, predvodio je pomoćni biskup sarajevski Pero Sudar, pred pomoćnim biskupom zagrebačkim Ivanom Šaškom, domaćinom fra Vladom Mustačem, dekanima, franjevcima, svećenicima, bogoslovima, sjemeništarcima, časnim sestrama, arhiepiskopom Hrvatske pravoslavne crkve Aleksandrom Radoevom Ivanovom, brojnim gradonačelnicima, načelnicima te ostalim okupljenim vjernicima, među kojima je bio i dr. Andrija Hebrang.

Antifašisti, a koriste metode fašista

– Zločine su počinili oni koji se danas nazivaju antifašistima, a koristili su metode upravo fašista. Ni ne znamo koliko ima žrtava u Maclju, najviše žena, djece i staraca. Tko skriva grobove svojih žrtava, svjestan je svojih zločina. Treba razlikovati antifašizam od komunizma. Britanski Daily Mail je konačno napisao, kada već naši mediji nisu htjeli, da je Tito jedan od najvećih zločinaca u povijesti, dao je pobiti 570.000 ljudi, samo zato jer su mu bili politički protivnici. Svi to vide, osim jugokomunista, koji to ne žele priznati. Bleiburg je osobno zapovijedio Josip Broz Tito, jedan od najvećih zločinaca u povijesti. On je zločinac, a jugokomunisti izvršitelji zločina. Nije se o tome smjelo govoriti 50 godina. Za to je zaslužan bio i tadašnji premijer Ivica Račan, a ukidanjem Ureda za istraživanje žrtava komunizma, zločine nastavljaju sljednici jugokomunista, čelnik partije Zoran Milanović, uz potporu tadašnjeg predsjednika Ive Josipovića. Zaustavite ih da ne ponove zločine svojih prethodnika i uzora. Lažno nas optužuju za fašizam, samo da bi prikrili svoje zločine – poručio je s govornice nakon mise dr. Andrija Hebrang, član Udruge Macelj 1945.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba