Vatrogasni jubilej u Mariji Bistrici

Vatrogasci DVD-a “Tugonica – Podgrađe” proslavili svoj 70. rođendan

Objavljeno: 05.06.2016. mladenmandic

Vatrogasci DVD-a Tugonica – Podgrađe, jučer su proslavili 70. obljetnicu od osnivanja svog društva. Proslava je počela svečanim mimohodom od kapelice sv. Roka do vatrogasnog doma u Tugonici, u kojem su uz članove slavljeničkog društva, sudjelovali i vatrogasci brojnih prijateljskih društava, njih 200-tinjak. Na svečanoj sjednici, uz osvrt na 70 godina DVD-a, dodijeljena su i brojna priznanja zaslužnim članovima.

Prigodna priznanja

Petar Gorički dobio je priznanje za posebne zasluge u vatrogastvu. Branko Pezić dobio je zlatnu medalju, a Stjepan Skuliber zlatnu plamenicu. Srebrnu plamenicu dobio je Slavko Totović, dok su srebrne medalje dobili Elvis Lacković, Franjo Prlić, Ivan Prokurica i Tomislav Miketić. Brončane medalje primili su Igor Dolčić, Davor Hoić, Matija Klemar, Ivan Mesar, Žarko Pozaić, Zijad Redžić, Josip Vuraić, Cavor Robert i Željko Srebačić, a brončane plamenice Siniša Matok, Miljenko Šimunec, Josip Bosak, Stjepan Miketić, Mladen Pezić, Ivan Šimunec, Tihomir Šimunec, Zdravko Bajs, Mladen Skuliber i Andrija Platužić.
Spomenicu za 30 godina rada u vatrogastvu dobio je Željko Srebačić, a za deset godina Jurica Skuliber. Obljetnicu su vatrogascima iz DVD-a Tugonica – Podgrađe, uz brojne vatrogasne prijatelje, čestitali i predsjednica zagorske Županijske skupštine Vlasta Hubicki, načelnik općine Marija Bistrica Josip Milički, u ime Svetišta Majke Božje Bistričke, velečasni Josip Komorčec i predsjednik zagorske Vatrogasne zajednice Ivica Glas.

Početak Ljeta u Mariji Bistrici

Nakon svečanog dijela održana je i vatrogasna zabava uz ”Laganini band” i tombolu. Ova je proslava ujedno označila i početak velike manifestacije Turističke zajednice općine Marija Bistrica „Ljeto u Mariji Bistrici“. Već u četvrtak, udruga Svesvir organizira koncert „Noć u operi“, koji će se održati u Bazilici Majke Božje Bistričke od 20 sati. Nastupit će duo flauta – harfa Tamara Coha – Mandić i Dijana Grubišić – Ciković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba