49. Sajam i izložba vina

Bodrenova ledena berba “Triptih” iz 2011. godine apsolutni je pobjednik

Objavljeno: 28.05.2016. mladenmandic

Triptih, ledena berba iz 2011. godine Vinarije Bodren iz Rusnice kraj Huma na Sutli, apsolutni je pobjednik ovogodišnjeg 49. Sajma i izložbe zagorskih vina koji se još danas održava na Bedekovčanskim jezerima. To je vina najbolje ocijenjeno i u kategoriji predikatnih vina.

Ocjenjivane kategorije

Najbolje ocijenjeno vino u kategoriji hobista je sauvignon Anđelka Ferdelja s 87 bodova, u kategoriji pjenušaca najbolje vino je Rozalia Vinarije Vuglec breg, u kategoriji bijelih mirnih vina suhe berbe najbolja je graševina Zvonka Severa, u grupi bijelih suhih vina s ostatkom šećera najbolje je ocijenjeno vino Cuvvee Sveet Vinarije Bodren, i u kategoriji crnih vina redovite berbe, najbolje je ocijenjeno vino Eko vinarije Kopjar.
Velika zlata osim Triptiha, osvojio je i rajnski rizling, izborna berba prosušenih bobica također Vinarije Bodren s 91 bodom i kasna berba OPG-a Filipa Petrišića iz Klanjca s 90 bodova.
Ove godina na Sajmu je bilo rekordnih 164 uzoraka vina. Sve prisutne je u ime domaćina pozdravio načelnik Bedekovčine Darko Ban te Slavko Merkaš u ime grupacije vinogradara i vinara pri zagorskoj gospodarskoj komori, kao i župan Željko Kolar.
– Izuzetno smo ponosni na naša vina i naše vinare. Od 1643 registrirana vinara u Zagorju, njih 15 do 20, mogu se pojaviti na svakoj izložbi i tamo biti među najboljima. Iz godine u godine kvaliteta zagorskih vina je sve bolja, što dokazuje i ovo ocjenjivanje od inače vrlo stroge komisije – rekao je zagorski župan Željko Kolar.

Bandić želi tudum

Izložbu je otvorio zamjenik ministra poljoprivrede Tihomir Majdak koji je rekao kako Zagorci imaju najveći vinarski sajam u cijeloj sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a među uvaženim gostima bili su i zagorski saborski zastupnici Marija Puh i Žarko Tušek te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je rekao da je u posljednjih 20-ak godina Hrvatska jako napredovala u enologiji, ali on bi strašno želio probati i poznati zagorski tudum koji je gotovo iščeznuo s ovih prostora.
Uz kušanje ponajboljih zagorskih vina, posjetitelji Sajma mogli su nekoliko sati uživati i u bogatoj gastro ponudi zagorskih restorana i OPG-ova, održao sen i sajam zagorskih proizvoda te bogat kulturno – umjetnički program.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba