Moderno odmaralište

I Gornja Stubica dobila pametnu klupu za punjenje mobitela i laptopa

Objavljeno: 27.05.2016. Jelena Jazbec

U sklopu projekta prekogranične suradnje “Ride and bike”, u Gornjoj Stubici, kod Spomen parka Rudolfa Perešina, postavljeno je odmaralište za bicikliste, opremljeno solarnim setom Integro, koji uključuje klupu za sjedenje, stol, koš za smeće, stalak za bicikle, dvije USB utičnice za mobitel ili tablet, jedan fotonaponski panel, jedan regulator napona i kontroler te jedan hermetički akumulator.

Povećanje konkurentnosti

Projekt “Ride and bike”, u kojem su sudjelovale Turistička zajednica područja Donja i Gornja Stubica te Općina Gornja Stubica, provodila je kao vodeći partner Zagorska razvojna agencija, u razdoblju od 1. veljače do 30. travnja. Cilj projekta je nadogradnja standardne turističke ponude te povećanje konkurentnosti i prepoznatljivosti prekograničnog područja, a podrazumijeva trasiranje mreže biciklističkih turističkih ruta u Krapinsko – zagorskoj županiji, u kojoj su trasirane i digitalizirane ukupno 23 rute dužine 688 kilometara.

Mobilna aplikacija

U sklopu projekta, izrađena je aplikacija za pametne telefone “Zagorje ride and bike” te je postavljeno ukupno pet biciklističkih odmarališta na području županije, pa su tako, osim Gornje Stubice, odmarališta dobili i Marija Bistrica, Desinić, Kumrovec te Kraljevec na Sutli.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba