Ratni veterani Puma i Gromova dobili prostore za svoj rad

Objavljeno: 27.05.2016. mladenmandic

 

Na prigodnoj svečanosti u Krapini, u Magistratskoj ulici, na prostoru Gradske tržnice, danas je otvoren prostor od desetak četvornih metara za rad dviju udruga – Udruga ratnih veterana Druge gardijske brigade Gromova i Udruge veterana Sedme gardijske brigade Puma.

Nekoliko projekata

Okupljenim ratnim veteranima među ostalim obratili su se izaslanik pomoćnika ministra obrane Branka Jakopa, Željko Knezić, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te župan Željko Kolar. Gradonačelnik Gregurović rekao je kako je uz osiguranja prostora za rad braniteljskih udruga, za branitelje predviđeno nekoliko projekata, a jedan od njih je i postavljenje spomen ploče za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu iz Krapinsko – zagorske županije podno jarbola kod Starog grada.

Maleni dio duga

Župan Željko Kolar rekao je kako je dodjeljivanje ovog prostora u Krapini samo maleni dio duga za sve oni što su branitelji napravili da bi živjeli u samostalnoj Hrvatskoj, a najvažnije je da se sačuva istina o Domovinskom ratu i da se ta istina prenosi na mlade naraštaje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba