Potpisivanje ugovora

Županija i deset zagorskih gradova i općina dobilo 2,4 milijuna kuna

Objavljeno: 25.05.2016. mladenmandic

U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije danas su potpisani ugovori o sufinanciranju projekata u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. godinu.

Ministarstvo će ove godine financirati ukupno 170 projekata s 40 milijuna kuna, a novac će među 170 projekata dobiti i Krapinsko – zagorska županija te deset zagorskih gradova i općina. Ukupno je Zagorcima dodijeljeno 2.434.000 kuna.

Rekonstrukcija dvorane

Županiji je odobreno 400 tisuća kuna za rekonstrukciju sportske dvorane Osnovne škole Đure Prejca u Desiniću.

Osim Županije, za modernizaciju nerazvrstanih cesta općina Budinščina će dobiti 201 tisuću kuna, općina Đurmanec 250 tisuća kuna, Konjščina 150 tisuća kuna, Novi Golubovec 190 tisuća kuna, a grad Krapina 194 tisuće kuna. Općini Mihovljan je dodijeljeno 260 tisuća za rekonstrukciju ceste uz mjesno groblje i dogradnju parkirališta, Mariji Bistrici 162 tisuće kuna za izgradnju parkirališta i rekonstrukciju prilaza Domu zdravlja, općini Desinić 200 tisuća kuna za izgradnju čekaonice, parkirališta i tržnice, općini Krapinske Toplice 190 tisuća kuna za uređenje trga oko Župne crkve Presvetog Trojstva te gradu Donjoj Stubici 237 tisuća kuna za izgradnju oborinskog kolektora u Ulici Pustodol.

Nacionalna mjera

Inače, program održivog razvoja lokalne zajednice, nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti. Kroz program se na godišnjoj razini sufinanciraju projekti jedinica lokalne i područne, odnosno regionalne samouprave, razvrstanih u skupinu razvijenosti ispod sto posto prosjeka Republike Hrvatske, a za koje se ocjenjuje da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnijem razvoju pojedinih područja i stvoriti preduvjete za održivi gospodarski i sveopći društveni razvoj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba