Radovi u Krapini

Završetak radova u Ulici Ljudevita Gaja planira se sredinom lipnja

Objavljeno: 25.05.2016. Jelena Jazbec

Gradska plinara Krapina završila je svoj dio radova u Ulici Ljudevita Gaja, a s gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem razgovarali smo o tome što slijedi i koji su daljnji planovi za uređenje Krapine.

Plinska stanica

– Nije samo plinara završila radove, prvi su u ulicu ušli Krakom – Gradnja i Krakom vodoopskrba i odvodnja, sa zamjenom vodovodne mreže i zamjenom odvodnje, kako fekalne, tako i oborinske. Oni su još prije tri – četiri tjedna završili s tim radovima. Nakon njih je s radovima krenula Gradska plinara, koja je također završila s izmjenom niskotlačnog i srednjetlačnog plinovoda. Tijekom ljetnjih mjeseci još će zamijeniti i spustiti pod zemlju plinska stanica, koja se nalazi kod stepenica na ulazu u Park Matice hrvatske. Sad se izvode radovi na postavljanju niskonaponske mreže pod zemlju i DTK kanalizacije, koji bi trebali završiti vrlo brzo. Nakon toga, HEP kreće na drugu stranu nogostupa po kojem će također ići niskonaponska mreža i DTK kanalizacija, a paralelno s tim će početi postavljanje rubnika – otkrio nam je Gregurović.
Loše vrijeme je malo pomaknulo radove, ali Gregurović je optimističan i ističe kako će Krapinčani uskoro moći neometano prolaziti Ulicom Lj. Gaja.
– Mi smo očekivali da će koncem petog, početkom šestog mjeseca biti asfaltirana Gajeva ulica, no ovo loše vrijeme nam je pomaknulo radove za dva do dva i pol tjedna, jer nažalost neki radovi nisu mogli započeti kako je planirano zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, ali ja očekujem da bi asfaltni sloj išao sredinom šestog mjeseca – rekao je gradonačelnik.

Sanacija Wohlovog mosta

Osim prethodno spomenutih radova, krenulo je postavljanje drugog sloja asfalta od Trga Ljudevita Gaja, pa dalje Magistratskom ulicom i Ulicom Matije Gupca.
– U lipnju se planira urediti i raskrižje kod separacije, odnosno kod novog Konzuma. Što se tiče Wohlovog mosta, napravljen je projekt sanacije tog mosta, što će se i učiniti još ove godine – najavio je Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba