V. Otvoreno prvenstvo KZŽ

U Krapini odigran šahovski spektakl sa stotinu igrača i neizvjesnom završnicom

Objavljeno: 26.05.2016. Alen Brodar

U Krapini je 22. svibnja održan jedan od najjačih rapid šahovskih turnira u Hrvatskoj, na kojem je nastupilo stotinu igrača iz Hrvatske, Austrije, BiH i Slovenije, a od nje je čak 20 s međunarodnim titulama, četiri velemajstora, šest međunarodnih majstora i šest FIDE-majstora.

Stopostotni učinak

Nakon odigranih pet kola u vodstvu je bio međunarodni majstor Ozren Biti (ŠK Đakovo) sa stopostotnim učinkom. U sljedeća dva kola remizirao je obje partije, pa ga je prestigao velemajstor Mišo Cebalo (GŠK Požega) s dvije uzastopne pobjede. U osmom kolu Biti je izgubio od međunarodnog majstora Branka Rogulja, pa se borba za najboljeg zakomplicirala. Na kraju su čak petorica igrača podijelila prvo mjesto, a po dodatnim kriterijima pobijedio je velemajstor Mišo Cebalo. Drugi je završio Ozren Biti, a treći FIDE-majstor Leon Livaić (HAŠK Mladost, Zagreb) koji je ujedno bio i najuspješniji kadet. Medalju za kadetkinju dobila je i Ema Žegrec (ŠK Oroslavje), a najbolji igrač iz županijskih klubova je bio velemajstor Ivan Žaja (ŠK Oroslavje). Od krapinskih igrača najbolje su prošli Nenad Frouth i Josip Krklec s 5,5 bodova. Turnir su sudile međunarodne sutkinje Mirjana Medić i Radmila Švaljek i županijski sudac Aleksandar Švaljek.

Devet kola

Organizator V. Otvorenog prvenstva Krapinsko – zagorske županije u ubrzanom šahu bio je Šahovski savez Krapinsko – zagorske županije, a tehnički organizator Šahovski klub Krapina. Prvenstvo je odigrano u Restoranu KTC-a u Bobovju. Tempo igre bio je 15 minuta po igraču, a igralo se ukupno devet kola. Šahiste je pozdravila predsjednica ŠSKZŽ-e Mirjana Medić, a turnir je otvorio dogradonačelnik grada Krapine Dragutin Kozina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba