Popevke Zagrebu

Kaj odzvanjao prepunim Lisinskim, publika “Suzu za zagorske brege” pjevala na nogama, zajedno sa svim izvođačima

Objavljeno: 25.05.2016. Alen Brodar

U zagrebačkoj Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” sinoć je održan slavljenički koncert Popevke Zagrebu, za Dan grada Zagreba, uz 50 godina festivala Kajkavske popevke i 25 godina Radija Kaj.

Suza za zagorske brege, u zajedničkoj izvedbi Miroslava Živkovića, Krunoslava Kiće Slabinca i Radeka Brodarca, uz pratnju svih pjevača i velikog festivalskog orkestra, ali i posjetitelja u dvorani, bila je emotivni trenutak ovog slavljeničkog koncerta, po čemu će slavlje “kaja” u hrvatskoj metropoli ostati najviše zapamćeno.

Pjevačke legende na jednom mjestu

Najveće hitove kajkavskih popevki izvodili su Tereza Kesovija, Gabi Novak, Matija Dedić, Radek Brodarec, Elvira Voća, Drago Diklić, Krunoslav Slabinac, Vera Svoboda, Ivica Pepelko, Miroslav Živković, Višnja Korbar, Josipa Lončar, Kvartet Gubec, Milica Korpar Mili, Ivan Benc, Max Hozić, Ronald Braus, Ilirci, Danijela Pintarić, Nikša Radovanović, Ivana Kindl, Kirijales, Savski valovi, Branko Greblički Ventek, Iva Ranogajec Inkret, Rajko Suhodolčan, Bojan Jambrošić, Marija Borić i Zdenka Kovačiček.
Velikani kajkavske popevke nastupili su uz revijski festivalski orkestar kojim je dirigirao prof. Siniša Leopold, inače umjetnički ravnatelj Festivala kajkavske popevke. U dijelu programa izvođače je pratio i tamburaški orkestar Savski valovi, u izvedbi popularnih skladbi nastalih na festivalu Radija Kaj “Pjesma i tambura”.
Pozornicom su se, po pola stoljeća dugoj tradiciji, redali izvođači u narodnim nošnjama, a “kaj” su pozdravili i Povijesna postrojba Krapinsko-zagorske županije “Kostelska pištola-Keglevićeva straža“ i Počasna postrojba Grada Krapine “Krapinski Ilirci” u svojim povijesnim odorama, dok je atmosferu dočeka posjetitelja na crvenom tepihu, na ulazu u dvoranu, vrhunskim izvedbama upotpunio Gradski puhački orkestar Krapina.

Posebno priznanje – “Fala”

Organizatori slavljeničkog koncerta odali su i posebna priznanja, kao zahvalu za dugogodišnju vjernost medija kajkavskim popevkama.
Posebni oblik priznanja, “Falu”, za 50 godina vjernosti festivalu Kajkavske popevke, primili su Hrvatska radio-televizija i Večernji list, a za 25 godina kontinuiranog praćenja “Falu” je primio Radio Kaj.
Priznanja su preuzeli, u ime HRT-a urednica programa Radija Sljeme Tanja Baran, u ime Večernjeg lista, direktorica Styria grupe za Hrvatsku i predsjednica Uprave Večernjeg lista Andrea Borošić, a u ime Radija Kaj direktor Drago Gradečak. Priznanja su uručili gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Koncert su zajedno organizirali Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo, Krapinsko – zagorska županija, Grad Krapina, Grad Zagreb i Radio Kaj.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba