Dan grada Klanjca

Gradonačelnik Brlek: Prihodi su nam se smanjili za 22 posto, no Klanjec je i dalje ostao veliko gradilište

Objavljeno: 05.05.2016. mladenmandic

Uz blagdan svog zaštitnika i zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana, Grad Klanjec je svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježio svoj dan. Klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek rekao je kako je za Klanjčanima izuzetno teška godina jer su im se zbog izmjena poreznog zakona, prihodi smanjili za 22 posto. No, unatoč tome, Klanjec je u proteklih godinu dana bio i ostao veliko gradilište, posebice u izgradnji cestovne infrastrukture i osiguravanja pitke vode za praktički sva kućanstva na području grada Klanjca.

Razni projekti

U posljednjih godinu dana u potpunosti je rekonstruirana i općinska zgrada što je donijelo uštedu u grijanju od oko 35 posto. Pri kraju je također i gradnja Studija Galerije Antuna Augustinčića vrijedna 21,7 milijuna kuna od čega 93,5 posto financira Europska unija, a dovršava se i izrada projektne dokumentacije za gradnju novog Dječjeg vrtića te Poslovne zone Lepoglavec 2.
U ime svih zagorskih gradova i općina, Klanjčanima je Dan grada čestitao načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički rekavši kako Zagorci u realizaciji svojih projekata moraju biti jedinstveni bez obzira na stranačku pripadnost, da se trebaju zalagati za radnike i da moraju imati više uvažavanja i poštovanja jednih prema drugima.
Klanjčanima su Dan grada čestitali i saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić te predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koja je posebno istakla kako su upravo gradovi i općine te institucije koje moraju najviše voditi brigu o svojim stanovnicima.
Župan Željko Kolar rekao je kako je Zagorje nakon Istarske i Primorsko – goranske županije, treća županija u Hrvatskoj prema gospodarskom rastu za što je jedna od polaznih točaka bila izgradnje komunalne infrastrukture, posebice u cestogradnji, za što posebne zasluge ima bivši ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

Priznanja najzaslužnijima

Uz Dan grada Klanjca dodijeljena su i priznanja najzaslužnijim građanima i ustanovama. Zahvalnice su dobili Damir Vrabec, predsjednik Planinarskog društva Cesargrad za posebni doprinos pri uređenju Planinarskog doma, zatim KUD Kumrovec za uspješnu dugogodišnju suradnju s Klanjčanima, te Auto – moto klub Sokol uz desetu godišnjicu njihova postojanja i rada. Povelje Grada Klanjca dobili su Ljubica Harapin za dugogodišnji rad u klanječkom Crvenom Križu, Zvonimir Berić, predsjednik klanječkog Lovačkog društva te Pčelarsko društvo “Kvirin Broz”.
Najveća priznanja – Plakete Grada Klanjca, dobili su obrtnik Darko Novosel te klanječka Osnovna škola Antuna Mihanovića u čije je ime nagradu primila ravnateljica škole Melita Ulama, koja se u ime svih nagrađenih i zahvalila na dodijeljenim priznanjima.

Klanjčani su od gradonačelnika prijateljskog grada Jastrebarskog Zvonimira Novosela, na dar dobili i drveni štand, a primopredaja dara je popraćena i šampanjcem. Nakon svečane sjednice održan je i prigodni domjenak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba