Uspjeh zabočkih maturantica

Paula Petrinec i Ines Žučko osvojile zlatne medalje na Državnom natjecanju “Gastro 2016.“

Objavljeno: 02.05.2016. Jelena Jazbec

Na Državnom natjecanju učenica i učenika ugostiteljsko – turističkog smjera “Gastro 2016.“, koje je ovog tjedna održano u Makarskoj, Srednja škola Zabok ostvarila je iznimne rezultate. Tijekom tri dana natjecanja, svoja znanja, sposobnosti i vještine pokazalo je 92 najboljih učenica i učenika iz 35 ugostiteljsko – turističkih škola, u osam natjecateljskih disciplina – pet gastronomskih i tri turističke. Zabočka srednja škola imala je četvero svojih predstavnika.

Put u Švedsku

Paula Petrinec, učenica 4. HTT razreda, osvojila je prvo mjesto, zlatnu medalju i Priznanje izvrsnosti, koje joj je dodijelila Zajednica ugostiteljsko – turističkih škola RH, u disciplini “Poslovanje recepcije hotela“. Zahvaljujući izvrsnom rezultatu, dobila je i pozivnicu Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih RH za Euroskills natjecanje mladih, koje će se održati u Švedskoj krajem studenog. Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojila je i Ines Žučko, također učenica 4. HTT razreda, u disciplini “Predstavljanje turističke destinacije“.

Četvrto i sedmo mjesto

Na natjecanju su nastupili i Ena Kušan iz 4. HTT razreda, u disciplini “Poslovanje turističke agencije“, koja je osvojila četvrto mjesto, te Matija Jagić, učenik trećeg razreda kuharskog smjera, u disciplini “Priprema svečanog menija“, koji je osvojio sedmo mjesto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba