Potencijali kulturnog turizma

Muzej krapinskih neandertalaca među pet hrvatskih muzejskih mega projekata

Objavljeno: 02.05.2016. mladenmandic

U organizaciji Udruge nezavisnih putničkih agencija Hrvatske i Mape znanja d.o.o, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva kulture RH i podršku TZ Grada Zagreba, u Zagrebu je održana konferencija „Kulturni turizam i značenje za Hrvatsku“.

Stotinjak sudionika

Na konferenciji je sudjelovalo stotinjak sudionika iz različitih kulturnih i turističkih institucija Hrvatske, a glavne teme bile su vezane uz potencijale kulturnog turizma, atraktivne kulturno – turističke proizvode i primjere dobre prakse. Predstavljeno je pet hrvatskih muzejskih mega projekata za turizam – Muzej krapinskih neandertalaca, Muzej vučedolske kulture, Muzej Sinjske alke, Kninski muzej i Prirodoslovni muzej Metković. Predstavljeni su projekti nastanka muzeja, posjetiteljska publika, dodatni sadržaji za turističku publiku, te posebnosti muzeja koji danas privlače suvremene posjetitelje.

Primjer dobre prakse

Također, kao primjer dobre prakse istaknuti su crkveni muzeji, odnosno potencijal duhovnog turizma. Muzej krapinskih neandertalaca prezentirala je muzejska savjetnica Vlasta Krklec i to kao jedan od najsuvremenijih hrvatskih muzeja i dobitnika brojnih međunarodnih i državnih nagrada i priznanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba