“Proljetni susreti”

Na dvodnevnom simpoziju o zdravlju i zdravstvenom turizmu izlagalo 18 stručnjaka

Objavljeno: 02.05.2016. Jelena Jazbec

Tradicionalni stručni skup “Osmi proljetni susreti u Klanjcu – Zdravlje: rezultat ravnoteže prirode i znanosti”, na kojem je sudjelovalo 18 stručnjaka iz područja medicine, prirodnih znanosti, zdravstvenog turizma i kulture, održan je u petak i subotu u Gradskoj knjižnici u Klanjcu. Bilo je to prvo događanje u sklopu proslave Dana Grada Klanjca, koje je otvorila zamjenica župana Jasna Petek.

Značaj prevencije

Sudionicima simpozija obratio se gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, predsjednica udruge “Korak po korak do zdravlja” Jasna Gmajnički, predsjednica zagorske podružnice Hrvatskog liječničkog zbora Nada Jačmenica i ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Horvatin. Među brojnim posjetiteljima bila je i ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan. Izlagači su predstavili rezultate svojih istraživanja, nastojeći doprinijeti daljnjoj afirmaciji značaja prevencije u zdravstvenoj zaštiti, kao i zdravstvenog turizma i njegove povezanosti s hrvatskom kulturnom baštinom.

Kulturno – zabavni program

Kulturno – zabavni program u sklopu “Proljetnih susreta” organizirali su Kulturni centar Klanjec i Ekološka udruga “Japica” Klanjec, pa je tako otvorena izložba slika jedne od inicijatorica simpozija Ljerke Narančik, uz glazbeni program klanječkog Folklornog zbora KUD-a “Antun Mihanović”. Također, sudionici su posjetili manifestaciju “Dobro je, klanječko je”. (Jelena Jazbec)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba