22. smotra puhačkih orkestara KZŽ

Najuspješniji Gradski puhački orkestar Zabok, Puhački orkestar “Lipa” Tuhelj i Gradski puhački orkestar Krapina

Objavljeno: 25.04.2016. Jelena Jazbec

U organizaciji Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih udruga Krapinsko – zagorske županije, jučer je u Tuhlju održana 22. revijalno – natjecateljska smotra puhačkih orkestara KZŽ. Selektor Hrvatskog sabora kulture, maestro Miro Saje, među sedam je natjecateljskih orkestara odabrao zagorske predstavnike za Državnu smotru puhačkih orkestara, koja će se održati u Novom Vinodolskom.

Gost PO Mrzlo Polje

U kategoriji B KZŽ će predstavljati Gradski PO Zabok i PO “Lipa” Tuhelj, a u kategoriji C Gradski PO Krapina. Smotru je otvorio prošlogodišnji pobjednik A kategorije na susretu u Novom Vinodolskom, PO Mrzlo Polje, dok su u natjecateljskom dijelu programa sudjelovali i PO DVD-a Špičkovina, PO ”Ivo Tijardović”, Ciglenica Zagorska, Sveti Križ Začretje, KUD ”Lira” Kraljevec na Sutli i Limena glazba KUD-a ”Lovro Ježek”, Marija Bistrica.

356 izvođača

Smotri, na kojoj je sudjelovalo ukupno sedam dirigenata i 356 izvođača s 41 skladbom, prisustvovao je i zagorski župan Željko Kolar, koji je naglasio kako ga raduje izuzetno velika prisutnost mladih koji će nastaviti s tradicijom puhačkih orkestara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba