Forum mladih SDP-a KZŽ prikupljao potpise protiv povećanja cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja

Objavljeno: 25.04.2016. Jelena Jazbec

Prikupljanje potpisa protiv povećanja cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja, u sklopu nacionalne kampanje Foruma mladih SDP-a, započelo je u subotu u Zaboku. Akcija će se nastaviti i u Pregradi, Krapini, Velikom Trgovišću, Zlataru i Humu na Sutli, a članovi Foruma mladih SDP-a Krapinsko – zagorske županije poručili su kako građani svoje neslaganje mogu izraziti i putem online peticije.
– Smatramo da je poskupljenje dopunskog zdravstvenog osiguranja direktan udarac na džepove građana i građanki – istaknuo je koordinator akcije za KZŽ i potpredsjednik FM SDP-a KZŽ Hrvoje Novak. Predsjednica FM SDP-a Zabok Karla Trgovec poručila je kako Vlada ne provodi reforme, nego uvodi nove harače kao i 2010. godine.
– Ovom peticijom želimo Vladi Republike Hrvatske jasno dati do znanja da se ne slažemo s Odlukom o poskupljenju dopunskog zdravstvenog osiguranja te kako nastavak takve politike vodi k privatizaciji zdravstva. Zahvaljujem građanima Zaboka koji su svojim potpisom dali podršku našoj inicijativi – rekla je Trgovec.
Prikupljeni potpisi koje Forum mladih skuplja diljem Hrvatske zbrojit će se s potpisima koje su prikupili članovi Hrvatske stranke umirovljenika te predati Vladi RH.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba