Hvalevrijedan projekt

Srednjoškolci iz Bedekovčine osmislili i izradili igračku vatrogasni kamion koja educira i potiče kreativnost djece

Objavljeno: 13.04.2016. Jelena Jazbec

“Edukativna igračka vatrogasni kamion” naziv je zanimljivog projekta koji su osmislili i realizirali arhitektonski tehničari 3. Ga razreda Srednje škole Bedekovčina, sa svojim mentorom dr. art. Robertom Kuharom, te u suradnji s DVD-om Bedekovčina i Dječjim vrtićem “Bedekovčina”. Mladi tehničari od hamer-papira izradili su tlocrtni prikaz vatrogasnog kamiona, na kojemu su označena mjesta savijanja i izrezivanja, tako da svaki mališan ima priliku samostalno sastaviti vatrogasni kamion.

– Tim postupkom postiže se edukacija o tehnici sastavljanja i spajanja sastavnice trodimenzionalnog oblika u cjelinu i kreativno razmišljanje kod djeteta od 5 do 10 godina – doznajemo od autora projekta.

Da bi novu igračku odmah isprobali, učenici su kontaktirali ravnateljicu Dječjeg vrtića Klementinu Komorčec, s kojom su dogovorili posjet.
– Sastavljene kamione dječaci i djevojčice u vrtiću izrazito su radosno prihvatili i započeli igru vatrogasaca – otkrivaju autori.

Također, u dogovoru s predsjednikom DVD-a Željkom Odakom, djecu su ispred DVD-a dočekali vatrogasci, s kojima su isprobali pravu vježbu vatrogasaca, što je izazvalo oduševljenje najmlađih, ali i tima arhitektonskih tehničara – pokretača i realizatora projekta, koji su činili Nikolina Smrček, Karlo Pavetić, Lucija Knezić, Filip Herceg i Nikolina Ricijaš.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba