Investicija od 30 mil. kuna

Radovi na cesti između Valentinova i Petrovskog trebali bi završiti do 30. lipnja

Objavljeno: 12.04.2016. mladenmandic

 

Već duže vrijeme traje obnova dionice državne ceste između Petrovskog i Valentinova. Radovi na nekoliko kilometara te dionice državne ceste su se otegnuli te se nezadovoljni mještani, ali i vozači koji svakodnevno prolaze tom dionicom, pitaju kada će se radovi napokon privesti kraju i dionica biti puštena u promet. Odgovor smo potražili i u Hrvatskim cestama.

Vrijednost 30 mil. kuna

– Radovi na projektu obnove Državne ceste D206 Valentinovo – Petrovsko, vrijednosti oko 30 milijuna kuna su u tijeku. Izvođač je tvrtka Viadukt, a investitor Hrvatske ceste. Projekt podrazumijeva kompletnu obnovu u duljini od osam kilometara, a obnova uključuje rekonstrukciju ceste. Cesta se proširuje, a na cesti se rješavaju i sva značajnija raskrižja. Isto tako usporedno s tim, izvode se i radovi izmještanja instalacija te sanacija klizišta i odrona. Obnova uključuje i pješačke staze, autobusna ugibališta te potrebito rješavanje odvodnje – rekla nam je glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić.
Dodala je kako su radovi na prvoj poddionici u duljini od oko četiri kilometra pred samim završetkom. S tim radovima, paralelno se radi i na rješavanju imovinsko – pravnih odnosa za drugu poddionicu. Na drugoj poddionici izvode se također i radovi izmještanja instalacija te radovi obnove na dijelu na kojem je to bilo moguće.
– Problem druge poddionice isključivo je neslaganje katastra sa stvarnim stanjem. Dionica ceste, sukladno projektu, podijeljena je na dvije poddionice, te su slijedom toga ishođene i dvije građevinske dozvole. Novi odobreni rok dovršetka svih radova je 30. lipnja ove godine – rekli su nam iz Hrvatskih cesta.

Nužan uvjet

– Na prvoj poddionici trase, radovi su pred samim završetkom, te je u tijeku uknjižba parcela na ime Hrvatskih cesta, budući da je, sukladno Zakonu, nužan uvjet da se osigura tehnički pregled radova te provjera jesu li sve izvlaštene čestice u redu kao i da li postoji odstupanje. Za drugu poddionicu, prijedlozi za izvlaštenje trebali bi biti podneseni do kraja travnja. Konačno se još ne može odrediti završni datum stupanja Hrvatskih cesta u posjed zemljišta, pa postoji realna mogućnost i za produljenje ugovornog roka za izvođenje radova – kažu u Hrvatskim cestama.


 

Međe i čestice upitne, pa bi se radovi mogli i prekinuti

Trenutno, izvođač izvodi radove na dijelovima na kojima su riješeni imovinsko – pravni odnosi i na izmještanju instalacija koje je moguće izmjestiti na postojećoj čestici Hrvatskih cesta. Za ostale radove potrebno je pričekati rješavanje imovinsko – pravnih odnosa. Na drugoj poddionici potrebno je s posebnom pažnjom pristupiti ustupanju zemljišta za radove, jer su postojeće međe i čestica Hrvatskih cesta upitne na terenu i svako zaposjedanje zemljišta bez pravnog uporišta može prekinuti predviđene radove.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba