Međunarodni dan zdravlja

Društvo “Naša djeca” Zabok promoviralo CD “Zdravo i fino” Zabočkih mališana

Objavljeno: 11.04.2016. mladenmandic

Društvo “Naša djeca” Zabok je povodom Međunarodnog dana zdravlja organiziralo promociju CD-a “Zdravo i fino” Dječjeg zbora Zabočki mališani.
Zamjenica zagorskog župana Jasna Petek istaknula je da Županija od samog početka financijski podržava projekt “Zdravo i fino” te da je to jedan od ponajboljih projekata ne samo u Zagorju, nego i šire.
– Čestitam na projektu “Zdravo i fino”, koji je prepoznat u Županiji kao vrlo vrijedan i visoko rangiran, zbog toga što kroz njega mališane učimo zdravoj prehrani i zdravom načinu života. To je važno, jer navike koje djeca steknu, nosit će u sebi čitav život – rekla je Jasna Petek. Promociji su nazočili i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek te predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak.
Projekt “Zdravo i fino” Društvo “Naša djeca” Zabok provodi od 2012. godine s Dječjim gradskim vijećem, a cilj mu je promovirati, odgajati i obrazovati djecu i mlade o zdravoj prehrani, stjecanju zdravih prehrambenih navika i zdravih stilova života. Uz radionice zdravoga kuhanja, obradu eko-vrta, vršnjačke edukacije i kreativne radionice u Osnovnoj školi, inovativna i originalna aktivnost bila je snimanje CD-a “Zdravo i fino” s dječjim pjesmama koje promoviraju zdravu prehranu, zdrave stilove života i zdravlje djece.
Projekt je dio kuharice “Jela zdrava i fina – proljeće, ljeto, jesen, zima”. Kuharicu je ukratko predstavila voditeljica radionica kuhanja i autorica kuharice Snježana Krpes. Tekstove su pisale dječje vijećnice Ema Smolić i Marija Gebert te volonterka DND-a Danijela Sović, a uglazbili su ih glazbeni producent Toni Eterović, zabočki blues glazbenik Tomislav Goluban i voditeljica Zabočkih mališana Jasenka Borovčak.
Voditeljica Zabočkih mališana i voditeljica projekta “Zdravo i fino” Jasenka Borovčak istaknula je kako je ovaj projekt prepoznat na nivou cijele Hrvatske te da je u njega uključen veliki broj djece, a posebno je istaknula veliki doprinos volontera i volonterki DND-a Zabok te Ugostiteljskog kabineta Srednje škole Zabok. Za sve prisutne bio je organiziran i domjenak, gdje se moglo degustirati fina i zdrava jela iz Kuharica DND-a Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba