TZ Marije Bistrice

Marijansko svetište bilježi gubitak turista, no novim sadržajima turistička ponuda će se obogatiti

Objavljeno: 31.03.2016. mladenmandic

 

Na Skupštini Turističke zajednice općine Marija Bistrica jednoglasno je prihvaćeno Izvješće o radu i financijsko izvješće za 2015. godinu. Prošle godine provedeno je niz aktivnosti, a zaposlena je i još jedna djelatnica, koja je upućena na postdiplomski studij ”Priprema i provedba EU projekata”.

Advent i Ljeto

Izdvojena je uspješna organizacija velikih manifestacija – Advent u Mariji Bistrici i Ljeto u Mariji Bistrici, zatim Bistrički fašinek, a tu je i financijska pripomoć organizaciji Vincekovog i Sportskih igara Veterana domovinskog rata KZŽ-e, te sufinanciranje izdavanja monografije Udruge vinogradara Marija Bistrica. Tiskani su i novi promotivni materijali, a izrađena je i nova preglednija i modernija web stranica.
Jedna od najvažnijih aktivnosti bila je prekogranični EU projekt ROK 4, koji se provodio sa slovenskim partnerima iz Šentjura, Kočevja i Štrigove. Organizirano je i sudjelovanje na međunarodnom sajmu u Wroclavu, kao i studijska putovanja u Italiju, Čakovec, Opatiju i Buzet.
Prema podacima Turističke zajednice, Mariju Bistricu je prošle godine posjetilo 812 tisuća gostiju, što je pad u odnosu na prethodne godine, a objašnjava se slabijom prometnom povezanošću, kojoj su doprinijeli radovi na cestama.

Dodatne ponude

No, razmišlja se i o dodatnim ponudama, koje će povezati enologiju i gastronomiju, poput određenih mjesečnih akcija, npr. mjesec bistričkih štrukli, u koji bi se uključili ugostitelji, a u sklopu Ljeta u Mariji Bistrici, a u suradnji s Udrugom Hrvatska žena Marija Bistrica organizirat će se i kulinarski show s pripremom štrukli – rekao je predsjednik Turističke zajednice Josip Milički.
Spomenuo je i projekt tzv. difuznog hotela, koji bi objedinio privatne iznajmljivače ne samo iz Marije Bistrice, nego i iz najbližih susjednih mjesta, a najavio je da će u Program rada biti uvršteno i ocjenjivanje uređenosti okućnica i balkona.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba