Matica umirovljenika KZŽ

Zagorski “penzići” uskoro bi trebali dobiti svoju internetsku stranicu

Objavljeno: 22.03.2016. mladenmandic

Matica umirovljenika Krapinsko – zagorske županije u Zaboku je održala svoju godišnju. Predsjednik Stjepan Šimag i njegova zamjenica Zdenka Grilec osvrnuli su se na aktivnosti Matice u protekloj godini i planove za ovu godinu. Među aktivnostima u prošloj godini, uz borbu za poboljšanje položaja umirovljenika, navedena je i organizacija 28 sportskih aktivnosti, 62 različita druženja, 52 izleta unutar Hrvatske te 11 izleta u inozemstvo, a spomenuta je i organizacija ljetovanja pojedinih umirovljeničkih udruga.

Brojne aktivnosti

Slične aktivnosti će se nastaviti i u ovoj godini, dok će naglasak opet biti na borbi za reformu mirovinskog sustava, pružanju pomoći pri ishođenju prava iz mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, vođenju posebne brige o bolesnim umirovljenicima te sklapanju što većeg broja ugovora o davanju popusta članovima Matice.

Izgradnja doma

Na sjednici se raspravljalo i o napretku gradnje Doma za umirovljenike u Zaboku te o mogućnostima smještaja siromašnih umirovljenika u tom domu. Istaknuta je i nužnost izrade internetske stranice županijske Matice umirovljenika, za što je zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek ponudio pomoć županijskih stručnih službi. Inače, Županija je u ovogodišnjem proračunu za rad Matice umirovljenika osigurala 330.000 kuna.
Skupštinu su pozdravili i predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Josip Kovačić te zamjenica gradonačelnika Zaboka Nevenka Gregurić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba