Zagorci velikog srca

Krapinsko-zagorska županija i Gradsko društvo Crvenog križa Krapina na drugom mjestu u Hrvatskoj po broju dobrovoljnih darivatelja krvi

Objavljeno: 21.03.2016. Jelena Jazbec

Krapinsko-zagorska županija nalazi se na drugom mjestu u Hrvatskoj po broju dobrovoljnih darivatelja krvi, pokazalo je izvješće za 2015. godinu. Sa 7,2 darivatelja na sto stanovnika, KZŽ se nalazi odmah iza Koprivničko-križevačke županije, gdje broj darivatelja na sto stanovnika iznosi 7,45.

Odmah do Topuskog

Po broju darivatelja u svakom od 110 Gradskih društava Crvenog križa diljem Hrvatske, na prvom mjestu se s 11.89 darivatelja na sto stanovnika nalazi Gradsko društvo Topusko, na drugom mjestu Gradsko društvo Krapina, s 10.89, te na trećem mjestu Gradsko društvo Koprivnica sa 10.66 darivatelja na sto stanovnika.

Više od planiranog

Izvješće je također pokazalo kako je na temelju potreba zdravstva i procjene transfuzijskih službi u Republici Hrvatskoj u prošloj godini bilo planirano prikupiti 181.415 doza krvi, a ukupno je prikupljeno i više, 196.591 doza krvi, što znači da su podmirene sve potrebe zdravstva za krvlju i krvnim pripravcima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba