“Noć obrtnika” stubičkog kraja

Dragutin Ranogajec: Najveći problem je rad na crno – treba onemogućiti nelojalnu konkurenciju

Objavljeno: 21.03.2016. mladenmandic

 

U hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama održana je druga “Noć obrtnika Donje Stubice, Oroslavja, Marije Bistrice, Gornje Stubice i Stubičkih Toplica”. Na “Večeri obrtnika” koju je organiziralo Udruženje obrtnika Stubica potpisana je Povelja o suradnji Udruženja obrtnika Stubica i Udruženja obrtnika Sisak.

Povelja o suradnji

Povelju su potpisali predsjednik stubičkog Udruženja Nenad Kučiš i predsjednica sisačkog udruženja, Ivanka Čačić.
Također su podijeljena priznanja i zahvalnice obrtnicima, članovima stubičkog udruženja. Na svečanosti je bio i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, koji je najvećim problemom označio rad na crno, pozvavši nadležne institucije da djeluju na njegovom suzbijanju te tako omoguće, s jedne strane bolje punjenje proračuna, a s druge onemoguće nelojalnu konkurenciju obrtnicima. Među brojnim uzvanicima koji su nazočili događanju bili su i potpredsjednik HOK-a i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije Davor Pleško, gradonačelnik Donje Stubice Juraj Srebačić i načelnik općine Stubičke Toplice Vladimir Bosnar. Župan Željko Kolar prilikom pozdravnog govora osvrnuo se na pozitivne gospodarske pokazatelje istaknuvši da je u Zagorju došlo do rasta broja zaposlenih u sektoru obrtništva, što je slučaj u još samo četiri županije u Hrvatskoj.

Iskoristili ulazak u EU

– Rast zaposlenih u obrtništvu dio je sveopćeg pozitivnog trenda koji se tiče zapošljavanja na području Krapinsko – zagorske županije tijekom 2014. i 2015. godini, kada smo u prosjeku imali 1081 novozaposlenu osobu, što je najveći prosjek u Hrvatskoj. Znali ste iskoristiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju, što ste spremno dočekali, a što potvrđuje i podatak da je u Zagorju pokrivenost uvoza izvozom 156 posto, dok je hrvatski prosjek oko 60 posto – rekao je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba