Izborna Skupština HSS-a

Beljak novi predsjednik, Vlasta Hubicki nije izabrana za potpredsjednicu – u Glavnom odboru Jurica Gregurić iz Konjščine

Objavljeno: 21.03.2016. mladenmandic

 

Na izbornoj Skupštini HSS-a koja je u subotu održana u dvorani Globus na Zagrebačkom velesajmu, HSS je dobio novo vodstvo. Za novog predsjednika umjesto križevačkog gradonačelnika Branka Hrga, u drugom krugu izabran je samoborski gradonačelnik Krešo Beljak. Nakon što Hrgovo izvješće o radu nije dobilo prolaznu ocjenu i za njega je glasalo samo 285 od ukupno 764 prisutna delegata, bilo je jasno da će HSS dobiti svog novog predsjednika. Beljak je u drugom krugu dobio 398 glasova delegata, 60-ak više od njegova protukandidata u drugom krugu Nenada Matića.

Ostaju u koaliciji

– Poštovat ćemo potpise koje je stavio gospodin Hrg, nema raskidanja sporazuma s Domoljubnom koalicijom. No, sjesti ćemo s našim partnerima i vidjeti da li taj sporazum vrijedi za lokalne i regionalne razine. Budite sigurni da ja neću prodavati HSS za svoju korist i interes. Nećemo rušiti HDZ-ovu Vladu, ali sigurno nećemo više ni ucjenjivati i tražiti neka mjesta koja nam ne pripadaju – rekao je u svom prvom nastupnom govoru kao predsjednik HSS-a Krešo Beljak te ujedno najavio i gradnju novog, Radićevog HSS-a.
Dosadašnja potpredsjednica stranke i ponova kandidatkinja za potpredsjedničko mjesto, inače aktualna predsjednica zagorskog HSS-a Vlasta Hubicki, od 15 kandidata koji su se kandidirali za potpredsjedničko mjesto, nije ponovo uspjela postati jednom od pet potpredsjednika stranke.

Dobar smjer

– Izborima u HSS-u izabrali smo novog predsjednika, bivšeg potpredsjednika Krešu Beljaka iz Zagrebačke županije i gradonačenika Samobora. Ovaj izbor dokazuje kako je HSS odlučio dalje ići vlastitim smjerom koji je dobar za HSS, ali i za Hrvatsku – rekla nam je Vlasta Hubicki rekavši i kako je od 15 kandidata za potpredsjednika, ona na kraju prema zbroju glasova bila na šestom mjestu. Na upit kakva budućnost sada čeka HSS u Zagorju, Vlasta Hubicki nam je odgovorila da do lokalnih izbora iduće godine promjena u zagorskom HSS-u zasigurno neće biti, a izbori u HSS-u na lokalnoj razini održat će se iduće godine nakon lokalnih izbora za županijska, gradska i općinska vijeća.
Inače, od zagorskih HSS-ovaca, u Glavni odbor HSS-a među 30 kandidata izabran je Jurica Gregurić, 25 godišnji predsjednik Sveučilišne organizacije HSS-a Krapinsko – zagorske županije iz Sušobrega kraj Konjščine, inače student Filozofsko – teološkog studija na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba