Zagorska liga protiv raka

Kupnjom narcisa Zagorci pomogli mnogim ženama oboljelima od raka dojke

Objavljeno: 06.03.2016. mladenmandic

Prošli su se tjedan širom Zagorja, u organizaciji Zagorske lige protiv raka, obilježavali Dani narcisa posvećeni prevenciji, ranom otkrivanju te svima oboljelima od raka dojke. Kako nam je rekla Petra Lovrečić Lončar, glasnogovornica Zagorske lige protiv raka, obilježavanje Dana narcisa jedna je od prilika da se naglasi potreba prevencije, jer ako se rak dojke na vrijeme otkrije, mogućnost njegova izlječenja dostiže zavidne rezultate.

Djeluju 17 godina

Zagorska liga protiv raka djeluje već 17 godina i uspješnu suradnju ostvaruje s većinom osnovnih i srednjih škola u Zagorju, tako da su se i ovoj akciji rado odazvali ravnatelji, učitelji i učenici zagorskih škola.
Uz Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice te Opću bolnicu Zabok kao središnjih centara, akcija je održana i van Krapinsko – zagorske županije. Sav novac prikupljen donacijom građana poslužit će kao pomoć već oboljelima, ali i za kupnju aparata i sredstava za rano otkrivanje bolesti.

Organizacija brojnih događanja

Dosadašnji rad Zagorske lige protiv raka bio je usmjeren i na organizaciju brojnih koncerata, kazališnih predstava, likovnih kolonija i prodajnih izložbi doniranih likovnih djela, čime se je prikupio novac i omogućila donacija zagorskom zdravstvu i kupnju medicinske aparature u vrijednosti od oko 2,5 milijuna kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba